A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Звіт про роботу дільничого офіцеру поліції на території Колківської територіальної громади!

Дата: 03.02.2024 14:02
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

  Побудова взаємовідносин та налагодження спільної діяльності між громадським сектором, владою та поліцією – це побудова безпечної, толерантної та самодостатньої громади. Дільничі офіцери поліції забезпечують порядок на території Колківської ТГ, борються із злочинністю, гарантуючи безпеку громадянам.

👮‍♂️Про роботу дільничних офіцерів поліції ВП №1 (м.Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області на території Колківської територіальної громади доповів на сесії дільничний офіцер поліції сектору превенції відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області капітан поліції Петро Попович.

💬Зазначив, що протягом звітного періоду діяльність ДОП була націлена на підвищення якості обслуговування населення, оперативного реагування на звернення та повідомлення громадян, зміцнення довіри людей до НПУ, і ця мета в діяльності ДОП в подальшому залишається на першому місці.

💬 У зв’язку з реформуванням правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування на даний час територію Колківської ТГ, в яку входить 28 населених пунктів, серед яких 27 сіл та смт.Колки, з чисельністю населення біля 22 тисячі чоловік, обслуговують два дільничних офіцери поліції ВП №1 (м.Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області. Хоча, відповідно до наказу МВС №650 від 28.07.2017 року («Про затвердження Інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громади»), який регламентує діяльність ДОП та ПОГ, один ДОП у сільській місцевості повинен обслуговувати територію із чисельністю населення яка не перевищує 6 тисяч осіб.

  На профілактичному обліку у ВП №1 (м.Ківерці) по Колківській ТГ перебуває – 55 осіб, з них: 7 – раніше судимих та 48 сімейних кривдників. Серед раніше судимих: 2 особи перебувають під адміністративним наглядом, 4 особи формальники та 1 особа раніше судима за скоєння нетяжкого злочину. З цією категорією громадян ДОП постійно проводять профілактичну роботу з метою недопущення повторного вчинення ними правопорушень, дотримання установлених законодавством тимчасових обмежень та виконання покладених на них зобов’язань.

💬За 2023 рік з території Колківської ТГ до ВП №1 (м.Ківерці) надійшло – 346 звернень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Вказані звернення було розглянуто згідно ЗУ «Про звернення громадян» та по яких було прийнято остаточні рішення згідно чинного законодавства.

💬За звітний період ДОП на території Колківської ТГ було виявлено та оформлено 190 адміністративних протоколів та постанов, з них: за статті 106-1 КУпАП(невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель) – 4; за статтею 156 КУпАП(порушення правил торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами) – 2; за статтею 164 КУпАП(порушення порядку провадження господарської діяльності) – 1; за статтею 164-5 КУпАП(зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів на яких не має марок акцизного збору встановленого зразка) – 1; за статтею 173 КУпАП(дрібне хуліганство) – 2; за статтею 173-2 КУпАП(вчинення насильства в сім’ї) – 3; за статтею 175-1 КУпАП(куріння в громадському місці) – 1; за статтею 176 КУпАП() – 85; за статтею 177 КУпАП() – 57; за статтею 183 КУпАП(завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) – 7; за статтею 184 КУпАП(невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) – 7; за статтею 187 КУпАП(порушення правил адміністративного нагляду) – 4; за статтею 190 КУпАП(порушення громадянами порядку придбання та зберігання вогнепальної зброї) – 1; за статтею 192 КУпАП(порушення громадянами строків реєстрації(перереєстрації) вогнепальної зброї) – 15. Найбільш актуальною проблемою на сьогодення є продаж спиртних напоїв домашнього виготовлення, ДОП задокументовано 85 фактів зберігання таких напоїв, а також 57 фактів їх придбання. Окрім того, на території Колківської ТГ за 2023 рік було складено – 57 адміністративний матеріал за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння ( стаття 130 КУпАП). Усі матеріали направлено розгляд суду та по яких було прийнято позитивне рішення.

  Останнім часом на території області як і на території обслуговування почастішали випадки вчинення шахрайств відносно жителів. Шахраї користуючись довірливістю людей виманюють у них кошти. З населенням постійно проводиться відповідна роз’яснювальна робота, як не стати жертвою шахраїв.

  Дільничними офіцерами поліції проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам, із забезпеченням своєчасного повернення таких дітей у сім′ї та у навчальні заклади за місцем проживання, посилення їх соціальної та правової опіки,поліпшення виховної роботи з ними.

  Активізовано профілактичну роботу з особами, які раніше скоювали правопорушення пов’язані з домашнім насильством. Даний напрямок перебуває на особливому контролі в керівництва НПУ.

  З метою недопущення ускладнення криміногенної ситуації та порушень громадського порядку на території обслуговування ДОП проводиться постійний моніторинг стану оперативної обстановки і вживаються невідкладні заходи реагування на її зміни. Хоча, криміногенна ситуація на території Колківської ТГ є стабільною, контрольованою, вчинення резонансних злочинів допущено не було.

  Поліція стоїть на сторожі безпеки мешканців громади цілодобово, кожне повідомлення громадян не залишається поза увагою. Дільничі офіцери поліції продовжують працювати в напрямку покращення безпеки, забезпечення порядку та розвитку громади, дотримуючись принципів законності, захищаючи права кожного громадянина.

  Мета одна- створення безпечного та гармонійного оточення для всіх громадян, із зобов'язанням продовжувати вдосконалюватися та відповідати високим стандартам служби.🇺🇦

 

Фото без опису

Поліція Волинської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь