A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Громади Волині залучили майже 92 мільйони гривень роздрібного акцизу!

Дата: 09.10.2023 12:31
Кількість переглядів: 137

 Фото без опису

   За підсумками січня-вересня 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 91,8 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Сума надходжень роздрібного акцизу в області на 7,4 відсотка перевищує прогнозовані показники.

   Саме легальна реалізація підакцизної продукції дозволяє громадам залучати належні надходження до бюджету, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують керівникам та мешканцям громад пильнувати, щоб продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідав вимогам податкового законодавства. 

   Насамперед, у продавця підакцизної продукції повинна бути ліцензія на такий вид діяльності. Розрахункові операції за придбаний алкоголь та тютюн продавець повинен обов’язково провести через РРО/ПРРО. Не менш важливо, щоб на кожній одиниці горілчаної продукції чи тютюнових виробів була марка акцизного податку встановленого зразка. А виданий фіскальний чек покупцю за придбані алкогольні напої має містити всі необхідні реквізити, зокрема відображати суму роздрібного акцизу.

   Головне управління ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг ситуації на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами. 

   Оскільки всі платники податків незалежно від видів реалізованої продукції чи наданих послуг, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, зобов’язані працювати лише відповідно до норм чинного податкового законодавства, саме застосування РРО/ПРРО допоможе виконати вимоги закону та запобігти штрафним санкціям, - наголошують у податковій службі. 

   Варто врахувати, що добровільне виконання вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикоорієнтовану модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків. 

   У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено. 

  Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами фактів непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

  Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь