Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

..29 вересня - День памʼяті жертв Бабиного Яру

Дата: 29.09.2023 18:48
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Бабин Яр – не лише всесвітньо відомий меморіал пам'яті жертв Голокосту, це – місце спокою, а не заспокоєння, нагадування про жорстокість та безглуздість війни…

..Масові страти за національними, етнічними, расовими, культурними, релігійними та класовими ознаками відбувалися по всій Україні в XX столітті. Це місце памʼяті стало уособленням нацистської політики масового винищення населення та символом "Голокосту від куль".

Протягом двох років розстріли в Бабиному Яру ставали щоденною реальністю і призвели до загибелі близько 100 тисяч жителів, включаючи євреїв, ромів, військовополонених, інших громадян, а також тих, хто намагався їх врятувати.

"Ніколи знову" – гасло, як данина памʼяті жертв, шана мужності героїв, нескореності народів та самопожертві праведників, яке має пам'ятати весь цивілізований світ.

..😔Як і 82 роки тому у боротьбі проти фашизму, так і сьогодні ми стоїмо разом проти московського тоталітарного режиму, який чинить терор на українській землі, ксенофобії та всіх форм нетерпимості, адже це наш обов'язок перед минулим і майбутнім.

Памʼятаємо ..🕯️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь