A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

На Волині про особливості готівкових розрахунків через РРО/ПРРО податківці спілкувалися з підприємцями в онлайн-режимі!

Дата: 08.09.2023 10:19
Кількість переглядів: 110

 Фото без опису

  На Волині про особливості готівкових розрахунків через РРО/ПРРО податківці спілкувалися з підприємцями в онлайн-режимі!

  Тематичний онлайн-семінар «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів» відбувся 7 вересня 2023 року. До онлайн-діалогу з фахівцями Головного управління ДПС у Волинській області долучилися представники малого бізнесу, яких цікавлять нюанси застосування РРО/ПРРО.

  Під час дистанційного спілкування з платниками податків заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Галазюк розповів про положення Закону № 3219, який відновлює відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і відповів на запитання учасників заходу щодо застосування РРО/ПРРО під час реалізації товарів.

  Посадовець акцентував увагу представників бізнес-середовища на важливості дотримання вимог закону щодо проведення готівкових розрахунків.

  Про переваги та функціональні можливості програмних РРО ДПС учасникам заходу розповів начальник територіального відділу податкових сервісів Валерій Сургент.

  Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області, - звертають увагу представників бізнесу у Головному управлінні ДПС у Волинській області. З переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

  Нагадаємо, що онлайн-зустрічі з підприємцями за участю фахівців відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту та управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Волинській області проходять двічі на тиждень.

 Під час семінарів за посередництвом інформаційної платформи ZOOM підприємці мають можливість почути відповіді фахівців податкової служби на актуальні питання застосування РРО/ПРРО.

  У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують на необхідності дотримання вимог закону щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями, окрім І групи, у зв’язку з відновленням відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону).

  Із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

 

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь