A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ ДОПУСКУ (ПОСВІДЧЕННЯ) НА ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ І АГРОХІМІКАТАМИ

Дата: 03.05.2023 11:56
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Управління фітосанітарної безпеки Головного  управління Держпродспоживслужби у Волинській області проводить навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист рослин» та статті 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» суб’єкти  господарювання зобов’язані допускати до робіт із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, та їх торгівлею лише осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск (посвідчення). 

Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами визначається Постановою КМУ від 18 вересні 1995 р. № 746. 

Підставою для видачі допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та медичної книжки. Працівники, а також організатори роботи проходять медичний огляд у закладах охорони здоров’я і допускаються до роботи за наявності висновку медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

Згідно наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року №96» від 25.02.2021року №395 встановлено розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.  

Зокрема, постановою від 16.03.2022 №297 «Деякі питання перевезення (транспортування), зберігання, застосування та торгівлі пестицидами і агрохімікатами» установлено, що строк дії допусків (посвідчень) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, виданих та дійсних станом на 1 січня 2022 року, продовжується на період дії воєнного стану в Україні та на 90 днів, наступних за днем його припинення або скасування.

Нагадуємо, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску (посвідчення) та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин та тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність (стаття 21 Закону України «Про захист рослин»). 

Для отримання вище зазначених документів необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області із зверненням (заявою) та копією медичної книжки згідно форми, що визначено Постановою КМУ № 746 від 18 вересня 1995 року. Детальну інформацію можна отримати за

за адресою смт. Маневичі вул.Соборності,36

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь