A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 22.03.2023 15:06
Кількість переглядів: 125

Фото без описуЗа час війни у нашій державі кожна без винятку українська дитина у будь-якому разі зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав. Навіть якщо у дитини відсутні тілесні ушкодження, дитина не зазнала експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, сексуального насилля, катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, має місце порушення її основних прав.

Важливим напрямом діяльності нашої держави у сфері захисту прав дитини є покращення чинного законодавства, ратифікація конвенцій, у тому числі імплементація норм міжнародного права. Як наслідок, Україна є учасницею цілого ряду міжнародних документів у сфері забезпечення прав дитини. Однак в умовах воєнного стану, який запроваджено на території усієї країни, реалізувати виконання покладених на державу функцій щодо забезпечення захисту прав дитини вкрай важко.

У нашій громаді повноваження із захисту прав дітей здійснює Служба у справах дітей. Однією із форм її роботи – є засідання комісії з захисту прав дитини. 22 березня 2023 року відбулося чергове засідання комісії. Під час засідання члени комісії розглянули 9 питань, які стосувались зокрема правочинів з житлом та неналежного виконання батьківських обов’язків, про доцільність позбавлення батьківських прав, про розгляд та затвердження індивідуальних планів  соціального захисту  статусних дітей. Члени комісії підсумували кожне питання, поспілкувалися із заявниками та відповідачами, й ухвалили рішення, спрямовані на захист прав та інтересів неповнолітніх.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь