A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

З Днем Української Державності

Дата: 28.07.2022 09:40
Кількість переглядів: 1536

Цьогоріч 28 липня Україна уперше відзначає День Української Державності, законодавчо започаткований у червні цього року.

Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років.

«І ми починаємо відзначати День Української Державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва. Столиці Київської Русі – України, яку недаремно називають містом, де все починається. Тут починалося православ’я, тут взяла початок старослов’янська мова, правонаступницею якої є сучасна українська мова. Тут почалась і наша державність. Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності – у день Хрещення Київської Русі – України», – прокоментував В. Зеленський.

Знаково, що вперше цей день ми вимушено відзначаємо зі зброєю в руках. У героїчному спротиві нахабній російській агресії, ціною втрат і руйнувань мужні воїни ЗСУ і добровольці-патріоти, відчайдушно захищають рідну землю.Тисячоліття за цю державну традицію боролися герої минулого. Вся українська нація боронить державу від ворога, який народився у мокшанських болотах відсталої заліської окраїни Київської Русі. Знайте, у московитських поганців та диких орків з московських боліт,  не може бути нічого спільного між нащадками Володимира Великого.
Українська державність має тисячу років і буде існувати вічно.

Вітаємо всіх із цим чудовим святом і бажаємо стійкості й сили нашій державності, завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє,  міцності, миру та добробуту Україні й кожному з нас!

Зі святом Вас друзі! Зі святом Української державності!
Україна вистоїть. Україна переможе.
Слава Україні!

 

28 липня — День Української Державності – АрміяInform

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь