A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Фауна Колківської громади поповнилася фазанами

Дата: 21.12.2021 12:37
Кількість переглядів: 839

На землях Осницького старостинського округу Колківської територіальної громади  оселилися колоритні птахи - фазани.

Зокрема,  це стало можливим за сприяння голови організації  Андрія Дмитрука та Іллі Басараба - благодійника та єгера Волинської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

Долучилися до благодійного заходу з  випуску птахів на волю голова територіальної  громади Олександр Палінкевич, секретар ради Наталія Рейкіна, заступник селищного голови Михайло Лобода,  староста округу Сергій Ковбасюк, депутат громади та лісничий Осницького лісництва Павло Фурманчук.

 «Завдання  організації  УТМР – проводити комплексні заходи,  спрямовані  на  відтворення,  в тому числі штучне збільшення  кількості  дикої мисливської фауни її урізноманітнення, збереження  і  поліпшення середовища їх перебування.  Також члени організації  здійснюють  заходи щодо виконання загальнодержавних програм з питань охорони тваринного світу, проводять клопітку роботу щодо відновлення та збереження фауни, підгодівлю  звірів, відстріл тварин – шкідників, які завдають збитки домашнім господарствам, розвивають  мисливський спорт та мисливське собаківництво відповідно до  чинного законодавства» -  зазначив Андрій Дмитрук.

 «Сьогодні, після місячного перебування  на карантинуванні, на волю випустили 80 фазанів» -  наголосив Ілля Басараб,  який спільно з однодумцями дбає  про майбутнє наданих у користування угідь, а це 17,8 тис.гектарів.

«Фазани - не характерні для нашої місцевості птахи, раніше наша місцевість вважалась  не надто сприятливою передусім через зміну  кліматичних умов, але за спостереженнями було досліджено, що морози для них не є страшними. Єдина загроза для фазанів – це надто глибокий сніг, коли не буде доступу до харчування. Тож птахів у цей період будемо підгодовувати. Якщо відкинути людей, то у природі їм можуть нашкодити лише лисиці, яструби та шуліки. Втім, це натуральний відбір.

Щорічно, на зимовий період купуємо корми для підгодівлі лісових звірів, багато з необхідних кормів вирощуємо самостійно, проводимо заготівлю сіна, облаштовуємо майданчики" - розповів присутнім Ілля Басараб.

 

         Голова громади Олександр Палінкевич зазначив, що збільшення різноманіття  фауни, розвиток вольєрного господарства, впровадження кращих практик і досвідів  у розвиток  мисливства  на території громади завжди буде підтримуватися, адже налагодження співпраці є одним із важливих підходів не тільки до хороших змін, а й веде до об'єднання зусиль навколо спільних завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь