A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Коронавірус не відступає!

Дата: 28.09.2021 09:14
Кількість переглядів: 498

 Найперше  - індивідуальний та колективний захист!

Коронавірус не відступає!

     З 23 вересня за показниками приросту захворюваності, показників ПЛР — тестування та  рівня госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу на всій території України встановлено “жовтий рівень” епідемічної небезпеки.   Також відмічається стрімкий ріст захворюваності населення  Маневицької територіальної громади на коронавірусну хворобу COVID-19, зокрема  за останні 10 днів зареєстровано 92 випадки.  Також на фоні епідемічного затишшя в попередні літні місяці відбувся значний ріст захворюваності  по Колківській територіальній громаді (20  випадків за останніх 10 днів)* та по Прилісненській територіальній громаді  (13 випадків за останніх 10 днів).

   Основними характерними обмеженнями для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки є :

- обов'язкове користування масками в громадських місцях;

- проведення масових культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, освітніх, професійних  та інших заходів, у тому числі і в  закладах громадського харчування,  за умови наявності  одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу захисних масок та при умові забезпечення  площі по  4 кв. метри площі будівлі або  наповненістю залів понад дві третини місць;

- відвідування закладів освіти учнями, крім здобувачів дошкільної освіти,  та 1 - 4 класів закладів загальної середньої освіти дозволено за умови, що не менше, як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу або однодозової вакцинації;

 

- спортивні зали, фітнес — клуби можуть функціонувати при умові забезпечення 10 метрів квадратних на 1 відвідувача.

 

    Для закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринків, перукарень протиепідемічні вимоги залишаються незмінними, тобто обов'язковими  залишається вранішня термометрія  та оцінка стану здоров'я працівників, дезінфекція контактних поверхонь, наявність антисептика для рук, захисних масок в працівників та відвідувачів, дотримання дистанції між відвідувачами з нанесенням відповідного маркування в закладі,  окрема утилізація використаних масок, рукавичок, серветок.

  Держпродспоживслужбою продовжуються  здійснення моніторингових  перевірок  протиепідемічних вимог в період карантину. Під час здійснення таких спостерігаємо масове порушення маскового режиму та дистанції збоку відвідувачів магазинів, ринків, перукарень та інших закладів. Також хочеться відмітити, що власники цих об'єктів створили відповідні протиепідемічні  умови, забезпечили особливий дезрежим прибирання, наявність антисептиків, маркування для дотримання дистанції, але з боку відвідувачів протиепідемічні вимоги ігноруються.

   Відповідальність за недотримання маскового режиму, як працівниками так і відвідувачами, і надалі  покладається на заклад та накладається у вигляді фінансової санкції в розмірі від 3400 до 5100 гривень. Інші порушення протиепідемічних правил тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу  відповідно до статті 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення  в розмірі від 102 до  425 гривень.

  Наголошуємо на необхідності  “маскового” режиму та соціального дистанціювання в громадських місцях, що дозволить зменшити кількість інфікувань. Нагадуємо, що найкращим  методом захисту  від коронавірусної хвороби є вакцинація, яка дозволить створити так званий “колективний імунітет”  і, як показує досвід, подолати пандемію.

                                                          Маневицьке управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Волинській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь