A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

День села Боровичі

Дата: 26.07.2021 17:17
Кількість переглядів: 2061

Фото без опису

Боровичі мої, із плином часу Сильнішою до вас любов стає. 
Дай Бог допити цю солодку чашу! 
Боровичі мої, життя моє…


25 липня село Боровичі зібрало усіх великою і дружньою родиною в ошатному залі будинку культури на святкування дня народження села - 436 років від першої писемної згадки.
Святкування відбулося на славу, бо на День села зібрались найрідніші люди, ті, які працюють заради добробуту села, які тут народились, живуть і своїми справами уквітчують свою маленьку батьківщину.
Не оминули свято і гості.
З щирими словами вітань та побажань до присутніх звернулася секретар Колківської селищної ради Наталія Рейкіна, яка передала вітання від голови громади Олександра Палінкевича, виконавчого комітету та депутатського корпусу привітавши всіх із  Днем села, побажавши мирного неба над головою, Божих благословінь для кожної родини, міцного здоров’я, добра, злагоди та благополуччя. Процвітання, розвитку, добробуту для  Боровичівського  старостинського округу.
Грамотами Колківської селищної ради за активну громадську позицію, особистий внесок в розвиток територіальної громади та з нагоди святкування Дня села було нагороджено Валентину Павлівну Лисюк та Шопулка Романа Володимировича.
Староста округу Марія Демянова побажала односельчанам миру і єдності, щоб на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині жило добро та злагода, поєднуючи всіх у згуртовану та дружну громаду.
На свято завітали представники агрохолдингу МХП - провідний фахівець відділу земельних та майнових відносин ТОВ «МХП Баффало» Юлія Мартиш, фахівець з комунікацій ПрАТ МХП Наталія Паньків, представник Благодійного фонду «МХП-Громаді» Ірина Литвин. Вони привітали дружню громаду зі святом, подякували і підготували подарунки для учасників бойових дій та учасників АТО, а саме: Гаврилюку Михайлу, Гуту Олександру, Денисову Володимиру, Зубалю Василю, Клишу Петру, Козловському Валентину, Кондратюку Андрію, Лисюку Костянтину, Мельнику Богдану, Перкевичу Юрію, Яговецю Анатолію, Мельнику Юрію та Шидловському Віктору.

З болем у серці ведучі говорили про тяжкий для України час. Хвилиною мовчання присутні пом’янули тих, хто вже не з нами, схилили голови перед світлою пам’яттю односельчанина – Олексія Ярмолюка, який віддав своє життя за мир і спокій в державі. І, в знак вдячності і глибокої шани, учні школи поклали квіти до меморіальної дошки.
Завідуюча клубом села Грузятин, депутат Колківської селищної ради Аршулік Галина Адамівна привітала сусідів, побажавши усіх гараздів та подарувала присутнім музичне вітання.
Село Боровичі – найрідніше, красиве і квітуче, і назва у нього наймиліша. Але все ж справжньою окрасою є люди. Жителі, які щодня своєю клопіткою працею збагачують та розвивають село. Вони скромні і працьовиті, вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. І саме, в День свята села, його організатори порадували теплими словами односельчан та відзначили їх в певних номінаціях.
У День села святкували  свій день народження Лучко Петро Петрович, Шепелюк Роман Петрович та найменший ювіляр Максимчук Дмитро. 
Найстаршими  жителями  села визначено -  Смусь Агрипину Іванівну, якій 14 липня виповнилося - 99 років і Максимчука Григорія Олександровича, який має поважних 85 років.
Отримав  подарунок і найменший житель села Власюк Руслан, який народився 25 травня 2021 року.
Маючи у серці любов, розуміння, терпіння і великий життєвий досвід, люди бережуть свої сімейні вогнища роками. У святковий день було відзначено пари, які у 2021  році святкують золоте і срібне весілля. 50 років тому поєднали свої долі Гамула Степан Павлович і Джам Валентина Денисівна. 25 років у шлюбі йдуть поруч життєвими стежками Мандзюк Микола Ананійович та Максимчук Валентина Григорівна.
За активну участь в громадському житті села відзначили  Шопулка Миколу Михайловича. 

Побажали здоров’я, сили та спокійних чергувань пожежникам - Поторасю Володимиру Васильовичу та Лучку В’ячеславу Павловичу.
Хороше слово було сказано про підприємців Шопулка Володимира Антоновича, Мережу Павлину Федорівну, Терешко Яну Анатоліївну та Лобанових Інну та Дмитра, завдяки яким жителі щоденно можуть придбати товари першої необхідності. 
За сумлінну та старанну роботу відзначено  милу, завжди привітну і усміхнену Мельник Наталію, лаборанта Боровичівської амбулаторії.
Побажання миру, добра та любові прозвучали від настоятеля  храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ отця Володимира Гаврана.

Концертна програма складалася з пісень, гуморесок, віршів у виконанні аматорів художньої самодіяльності та запрошених на свято артистів. Справжньою родзинкою свята став виступ духового оркестру Маневицького будинку культури.

 Свято закінчувалось, але людям не хотілось розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини на свято.

Підсумувавши це дійство, хочеться в черговий раз засвідчити, що жителі Борович  - це гідні господарі свого села й готові надалі возвеличувати його славу, йти вперед, писати нову історію.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь