Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

З Днем Конституції!

Дата: 27.06.2021 23:27
Кількість переглядів: 633

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободу громадян України. Щиро вітаємо колківчан із Днем Конституції! 
Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!

Щорічно 28 червня відзначають державне свято з нагоди ухвалення головного закону України — День Конституції.
Конституційний процес у нашій країні розпочався ще декілька століть тому. Так, відому Конституцію українського гетьмана Пилипа Орлика опубліковано ще на початку XVIII століття — у 1710 році. На думку істориків, вона стала однією з перших європейських конституцій нового часу. Однак чинності так і не набула.
Історія ж сучасної української Конституції розпочалася в ніч на 28 червня 1996 року. Тоді, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада України ухвалила та ввела в дію основний закон держави — Конституцію України. Цій важливій події передували роки важкої праці, консультацій та дискусій.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло становленню України як самостійної та незалежної держави й повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.
Вітаємо українців зі святом, бажаємо відчуття захищеності та справедливості! Фото без описуЗ повагою селищний голова Олександр Палінкевич, виконавчий комітет та депутатський корпус Колківської селищної ради. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь