Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Щороку, 26 квітня, весь світ згадує і вшановує пам'ять про загиблих.

Дата: 26.04.2021 10:37
Кількість переглядів: 743

26 квітня 2021 року виповнюється 35-ть років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Цю дату оголошено Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф в Україні. Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.

Внаслідок вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС та руйнації його захисних споруд стався потужний викид радіоактивних речовин у навколишнє середовище. Аварія суттєво змінила радіаційну ситуацію на Європейському континенті. Мільйони українців, громадян держав-сусідів постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до забруднення більше 145 тисяч кв. км території України та сусідніх країн. В Україні внаслідок Чорнобильської катастрофи було забруднено радіоактивними нуклідами близько 5 тисяч населених пунктів, з них близько 2-х тисяч мають статус забруднених.

За результатами моніторингових досліджень можна зробити висновок, що Чорнобильська катастрофа безперечно негативно вплинула на стан здоров’я всіх верст населення області, які зазнали безпосереднього або опосередкованого радіаційного впливу, і в першу чергу, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та жителів радіоактивно забруднених територій. Наслідки аварії будуть наносити шкоду здоров’ю не тільки нинішнього, але і майбутнього покоління людей.

Звертаємо вашу увагу до пам’ятної дати і просимо вшанувати пам’ять жертв Чорнобильської трагедії та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Фото без опису http://https://cutt.ly/NvhJdVJ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь