A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Увага!Бережіть первоцвіти!

Дата: 12.03.2021 10:51
Кількість переглядів: 1125

З наближенням весняних теплих днів створюються сприятливі умови для цвітіння ранньоквітучих видів рослин. Сотні людей потягнуться до лісу, хто з метою помилуватися природою, а хто за наживою. Об'єктами наживи в цей час стають ніжні незахищені рослини, які мають яскраве забарвлення та  розпускаються ще до появи листків на деревах.

Останніми роками кількість первоцвітів в Україні значно скоротилася. Рослини, які віщують нам прихід весни за останні десятиліття опинилися на межі зникнення. Це відбувається внаслідок господарського освоєння місць зростання первоцвітів, намагання окремих людей перетворити їх на засіб заробітку.

Хоч у деяких місцях нашого краю первоцвіти є досить поширеними, та загалом вони є рідкісними. Більшість з них занесені до Червоної книги, а саме: підсніжник звичайний, шафран Гейфелів (крокус), цибуля ведмежа (черемша) та багато інших. Ці рослини підлягають суворій охороні. Згідно Положення про Червону книгу України їх не можна зривати.

У Міністерстві екології та природних ресурсів України попередили про відповідальність за незаконний продаж і придбання квітів, внесених до Червоної книги. «Українські екологи закликають не купувати весняні первоцвіти, що дозволить значно скоротити попит. Практично усі весняні лісові квіти в Україні опинилися на межі зникнення», – йдеться в повідомленні Міністерства на сторінці у Facebook. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь