A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Коли завершиться карантин?Інформує Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області

Дата: 15.02.2021 12:47
Кількість переглядів: 798

Останнім часом звідусіль звучить одне запитання: ”Коли завершиться карантин?”. І відповідь на це запитання - одне: “Тоді, коли ми всі сумлінно будемо дотримуватись протиепідемічних вимог.” Адже, аналізуючи захворюваність на коронавірусну хворобу, знову на фоні незначного зниження захворюваності на 9 відсотків за останніх 20 днів в порівнянні з попереднім аналогічним періодом, прослідковується чітка тенденція підйому захворюваності 21- 22 січня, 28 -31 січня.

Значний ріст захворюваності в цих датах можна пояснити збільшенням контактів при відзначенні свят 14 та 19 січня з врахуванням інкубаційного періоду коронавірусної хвороби.

Ще раз переконуємось, що інфікування в більшості випадків відбувається повітряно — крапельним шляхом, зокрема при збільшенні кількості контактів, недотриманні соціальної дистанції в громадських місцях, чергах, транспорті, ігноруванні маскового режиму.

Хочемо нагадати, що з 01.01.2021 року адміністративна відповідальність за допуск відвідувачів чи роботу працівників закладів без правильно вдягнутої маски чи респіратора покладається на власників (керівників) закладів та накладається у вигляді фінансової санкції в розмірі від 3400 до 5100 гривень у відповідності до статті 46 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”.

Спеціалістами Держпродспоживслужби району останнім часом більший акцент приділявся перевірці дотримання протиепідемічних вимог в навчальних та дошкільних закладах. Хочеться підмітити, що школи із запасом забезпечені дезінфікуючими, антисептичними засобами, наявний незначний запас масок. І надалі здійснюється прибирання дезінфікуючими розчинами, для дотримання особистої гігієни є достатній запас мила, паперових рушників або електрорушників. Дошкільні заклади, особливо сільські садочки, дещо в іншій ситуації: в наявності незначні запаси дезрозчинів, антисептиків, миючих засобів, паперових рушників. Про всі виявлені недоліки проінформовано власників (засновників) освітніх закладів із наданням пропозицій по їх усуненню.

Ще раз нагадуємо, що протиепідемічні вимоги по школах наступні:

- щоденне ранкове проходження температурного скринінгу персоналом школи;

- користування масками та респіраторами педагогічним персоналом та учнями старших класів (при пересуванні по школі);

- необхідність частого миття рук з милом, при потребі — обробки рук антисептиком;

- прибирання здійснюється із застосуванням дезінфікуючих засобів, а щодві години — обробляються дезрозчином місця контакту (ручки дверей, водопровідних кранів і т. і);

- столовий посуд (тарілки, ложки, вилки, кружки) також підлягають обов'язковій дезінфекції;

- організація окремого збору та утилізація використаних масок, респіраторів, серветок;

- необхідність самоізоляції при повідомленні про контакт з хворим на коронавірусну хворобу або прояві симптомів хвороби.

В дошкільних закладах протиепідемічні вимоги дещо відрізняються:

- температурному скринінгу підлягає увесь персонал садочка та дітки, в подальшому дітям температура вимірюється кожних чотири години, тобто, щонайменше ще двічі на день;

- масками чи респіраторами персонал користується при контаті із іншим персоналом, тобто поза межами групи;

- обов'язковою залишається дезінфекція всіх поверхонь щодня, а щодві години - місць контакту (ручки дверей, кранів);

- столовий посуд (тарілки, ложки, вилки, кружки) також підлягають обов'язковій дезінфекції;

- обов'язковою є також організація окремого збору та утилізація використаних масок, респіраторів, серветок;

- необхідність самоізоляції при повідомленні про контакт з хворим на коронавірусну хворобу або прояві симптомів хвороби.

Дотримуймось протиепідемічних вимог, бо тільки сумісними зусиллями можливо подолати пандемію!

Маневицьке районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь