A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Ситуація змінюється на краще!

Дата: 19.11.2020 16:19
Кількість переглядів: 611

За результатами моніторингових перевірок дотримання протиепідемічних заходів за останні 2 тижні можна відмітити, що ситуація змінилась на краще. Зокрема з 68 перевірених об’єктів порушення карантинних обмежень чи недотримання протиепідемічних вимог виявлено тільки в 4 випадках, що складає 6 % від загальної кількості перевірених об’єктів.

Порушення виявлялись наступні:недотримання маскового режиму з боку продавців та покупців в магазинах промислової та продовольчої групи товарів, на ринках (4 випадки); - не організовано окремий збір та утилізацію використаних засобів захисту (2 випадки).

Загалом ситуація з використання засобів захисту в громадських місцях (масок, респіраторів) змінилась на краще. Особливо хочеться відмітити наші агропродовольчі ринки, якщо раніше фіксувались масові порушення маскового режиму зі сторони як продавців так і покупців, то зараз відвідування ринку без маски чи респіратора виявляється рідше, порушниками виступають покупці.

Наше відповідальне ставлення до карантинних заходів сприяють тому, що інфікувань та захворілих на коронавірусну хворобу стало менше, це можна підмітити за результатами останнього аналізу захворюваності. Кількість захворілих за останній тиждень зменшилась вдвічі, але загалом в державі - залишається стабільно високою.

Наголошуємо на тому, що в даний період продовжено карантинні обмеження, як для помаранчевої зони епідемічної небезпеки по всій території України та впроваджено карантин вихідного дня з 00 год 00хв суботи до 00 год 00 хв понеділка з ще більш жорсткими протиепідемічними обмеженнями, зокрема забороною проведення концертів, забороною проведення культурно — мистецьких заходів, забороною відвідування кінотеатрів, відвідування закладів громадського харчування (за виключенням приготування страв на виніс або за адресною доставкою), забороною роботи торгівельно — розважальних закладів, спортзалів та фітнес — центрів, роботи магазинів промислової групи товарів.

Хочеться підмітити, що не зважаючи на складнощі ведення бізнесу в період карантину, є підприємці, які окрім обов'язкових заходів, впроваджують додаткові сучасні технології для запобігання інфікування коронавірусною інфекцією. В магазині “Ситий кабанчик” в смт. Маневичі встановлено безконтактний прилад для антисептики рук. Така технологія дозволяє мінімізувати масовий контакт з поверхнями та запобігає попаданню віруса на руки.

Відповідально до питань дотримання протиепідемічних заходів ставляться продавці торгівельних центрів мережі “Наш край”в Колках та Маневичах, а також магазинів “Росинка”, “Троянда — мікс”, “Дует”в селищі Маневичі та ряду інших закладів.

З метою попередження інфікування вірусом COVID-19 закликаємо користуватись респіраторами чи захисною маскою у всіх громадських місцях чи в транспорті, мінімізувати кількість контактів, не створювати скупчень та черг, дотримуватись дистанції в громадських місцях.

Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь