Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

«Браво!» співочому таланту колківських патріотів

Дата: 09.11.2020 15:13
Кількість переглядів: 1306

Фото без описуКожен виступ чоловічого вокального ансамблю Колківського будинку культури – незмінний успіх для артистів і свято для їхніх слухачів. Чоловічий вокальний ансамбль вже протягом п’яти років бажаний гість не тільки місцевих культурно–масових заходів, але й районних та обласних. Виконує колектив три десятка україномовних різножанрових пісень, серед яких – багато народних та сучасних естрадних.

Окреме місце в його репертуарі належить героїко-патріотичній тематиці, зокрема, повстанським пісням, які щораз велично лунають у виконанні солістів колективу на відзначенні річниць Колківської народної республіки та інших пам’ятних дат, фестивалі повстанської пісні «Вовчак – Волинська січ». Пісенні композиції ансамблю «Осінні квіти», «Ой, розвивайся та ти, сухий дубе», «Нам набридли тюремнії грати», «Ой у лісі на полянці» - знані в усій колківській окрузі.

Має колектив багато відзнак, цьогоріч став учасником обласного дистанційного фестивалю повстанських і стрілецьких пісень "За волю України" (Загорів) з піснею «Осінні квіти», отримавши в Інтернеті сотні вподобань та десятки захоплених коментарів, його керівник Сергій Семйонов та солісти Роман Романюк і Роман Зінчук посіли друге місце на дистанційному фестивалі вокально-хорового мистецтва пам’яті заслуженого працівника культури України, композитора та поета Степана Кривенького «Волинь моя» із піснею «Ти моя кохана».

- Наш ансамбль об’єднує чоловіків різного віку, різних професій і вподобань: талановиті солісти Роман Романюк – директор Колківського БК, Роман Зінчук та Іван Курдельчук – працівники селищного Будинку культури, Василь Курдельчук – чудовий артист та вмілий танцюрист, Ігор Лавришик – творчий викладач Колківського ВПУ, Володимир Луговий – обдарований вчитель музики, Михайло Рейкін – ведучий заходів, пожежник, чудовий коваль. Всі його учасники закінчили музичну школу, розуміють одне одного й очікують виходів на сцену, - розповідає керівник вокального ансамблю Сергій Семйонов, відзначаючи, що розучуючи нові пісні, вже після двох-трьох репетицій колектив готовий виступати.

Сам пан Сергій родом зі Старосілля, у галузі культури Маневиччини працює вже понад двадцять років, живе мистецькою творчістю й сценою: співає в усіх хорових колективах та акомпанує на баяні народному аматорському фольклорно-етнографічному ансамблю «Дивоцвіт» в Маневицькому РБК, очолює мішаний ансамбль, в якому нараховується близько двох десятків учасників, чоловічий вокальний ансамбль та чоловіче вокальне тріо в Колківському селищному БК, працює художнім керівником в Будинку культури с. Красноволя.

- Я в дитинстві не дуже хотів займатися музикою, дуже вдячний своєму вчителю з музичної школи Олегу Матвійчуку, який приїжджав мотоциклом на стадіон, де я грав у футбол, й забирав мене на заняття… - з усмішкою каже Сергій Семйонов, який, майстерно граючи на баяні, вже на другому курсі Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського став незмінним учасником всіх заходів у навчальному закладі.

Талановитий чоловік дбає про те, щоб учасники очолюваних ним колективів невпинно удосконалювали свою виконавську майстерність. Його дуже тішить те, що їхня творчість дарує людям задоволення і позитив. А побували вони на концертах вже у багатьох селах Маневиччини, зокрема в Красноволі, Погулянці, Матейках, Великій Осниці та усіх населених пунктах Колківської ОТГ – десятки разів, виступали й на районній, обласній сцені, на святкуванні дня міста Згеж у Лодзькому воєводстві в Польщі.

Нині пандемія коронавірусу внесла багато змін у галузь культури, та творчість патріотів української пісні із Колок не згасає: у їхніх найближчих планах – розширення репертуару й захист чоловічим вокальним ансамблем звання «народний».

Юлія МУЗИКА

Фото із архіву ансамблю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь