A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Коли заняття улюбленою справою дарує життєву наснагу

Дата: 10.08.2020 16:07
Кількість переглядів: 1566

Фото без описуБезкрає зелене поле… Повільно сходить сонце… Погойдується хвилями пшениця… Десь у високості співає жайворонок… Така ідеалістична картина вимальовується при спробі уявити собі заняття агрономією. Але не тільки така вранішня краса зачаровує нашого героя, але й клопітка праця, яка розпочинається зі сходу сонця та закінчується по його заходу.

Сьогодні наша розмова про талановитого агронома, чудового керівника, люблячого чоловіка, тата та дідуся, гарного господаря - Василя Захаровича Маркевича. Василь Захарович - це дипломований фахівець в сфері сільського господарства, який володіє широким набором навичок і знань. Якщо коротко підсумувати, то він відповідає за те: що, де, коли, як буде висаджено, зібрано та перероблено. Це відповідальна праця, результати якої виразно помітні протягом усього сезону. І то, якщо погода змилостивиться.

Василь Захарович вирощує різноманітні сорти помідорів, перців, а найулюбленішим і ближчим для серця є вирощування полуниці. За порадами та продукцією до нього звертаються з різних куточків району та області. Окрім захоплення овочами та ягодами, також висаджує фруктові дерева. Кожне деревце любить хороший догляд та гарне і відповідальне ставлення до нього. Василь Захарович каже, що його душа радіє, коли бачить як з маленького паростка виростає велике дерево. Щовесни тішиться, коли на гіллі з’являються бруньки, а потім – перші листочки, невдовзі – цвіт. Адже це така краса, коли зацвітають дерева в саду. Невдовзі з’являються смачні та корисні плоди. Тож вишукує смачні та високоврожайні сорти плодових дерев.

Народився господар в селі Старосілля, де і здобув шкільну освіту. Після чого вступив до Поліського Національного Університету, по закінченню якого працював за фахом агронома . Проте у 1994 році Василь Захарович спробував свої сили і взяв участь у виборах на посаду сільського голови і успішно протягом 16 років працював головою сільської ради села Старосілля(входять села Старосілля, Ситниця, Розничі, Семки). Завоювавши довіру односельців, обирався чотири скликання аж до 2010 року. Після виходу на пенсію - продовжив займатися улюбленою справою.

Василь Захарович має чудову дружню сім'ю, дружину, троє донечок, шестеро внуків, які допомагають йому в його улюбленій справі.

Василь Захарович каже, що Україну можна зробити другою Голландією. Наші грунти значно родючіші, ніж там. Сприяє цьому й клімат, який став значно теплішим, ніж був раніше. А це дозволяє збирати декілька врожаїв. «Зараз багато людей не мають роботи, тож радив би тим, хто любить землю, займатися землеробством та садівництвом. Вірю, що на наших грунтах можна вирощувати не меншe різноманітних рослин, ніж у Голландії», – вважає Василь Маркевич.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь