A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Бебі-бокси тепер компенсуватимуть грошима

Дата: 07.08.2020 09:06
Кількість переглядів: 465

Фото без описуЗ 1 вересня в Україні розпочнеться реалізація проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Замість пакета для новонародженого батьки зможуть отримати грошову компенсацію в розмірі 5 тисяч гривень. Про це повідомляють у Мінсоцполітики.

Громадянам, у яких народилася дитина, відкриватимуть рахунок у «ПриватБанку» зі спеціальним режимом використання та видаватимуть спеціальну соціальну карту.

Батьки дитини зможуть звернутися за компенсаційною виплатою протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль.

До реалізації проєкту будуть залучені на договірних засадах заклади роздрібної торгівлі, в яких батьки купуватимуть визначені товари за спеціальною соціальною карткою.

Також у повідомленні зазначено, що «пакунок малюка» видаватимуть в тих регіонах, де вони є в наявності, а потім – за таким алгоритмом:

батьки новонароджених звертаються до «ПриватБанку» для відкриття рахунку;

до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення батьками подається заява з необхідними документами.

Мінсоцполітики наголошує, що батьки мають право протягом року самостійно використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів у закладах торгівлі, які долучилися до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь