A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Сон на бджолах – це корисно

Дата: 01.07.2020 10:21
Кількість переглядів: 1747

Микола Васильович Горбач – член Спілки пасічників України, добре знаний не тільки у рідних Колках, а й за межами населеного пункту. Із дитинства пан Микола допомагав батькові доглядати за бджолами, але тоді ще не думав, що це стане справою життя. Ще з діда-прадіда чоловіки в його родині були пасічниками, тож вирішив і собі спробувати виробляти «рідке золото». Чоловік розповідає, що пасіка для нього – і хобі, і заробіток, а ще – естафета від предків, щоб бджільництво в їхньому роду не пропало.

Нині Микола Горбач – господар пасіки «Діда Гната», що передається з покоління у покоління і розташована в селі Острови . На цей час у нього більше ста бджолиних сімей, догляд за якими потребує постійної уваги. На допомогу вже приходять сини Миколи Ілля та Антоній. Не стоїть осторонь і донечка Ніка. Батько вчить дітей премудростей спадкового ремесла. Варто відмітити, що наш герой гарний сім’янин, чудовий батько, вдячний син і брат, просто хороша людина.

Приємно і те, що наш земляк не тільки займається бджільництвом, але й протягом багатьох років є учасником різних фестивалів, конкурсів та виставок. Разом зі своїми синами пропагують здоровий спосіб життя, який поєднаний разом із вживанням у харчовий раціон не цукру, а саме меду.

Пан Микола радо ділиться досвідом, прагне розвивати співпрацю з пасічниками та передає свої знання новачкам у цій справі.

– Я не шкодую, що зайнявся бджільництвом, адже працюю поруч із природою. Сама атмосфера на пасіці – лікувальна. Крім того, це завжди свіже повітря. В моїй сім?ї мед дуже люблять, завдяки йому діти менше хворіють та й легше переносять хвороби, – розповідає пасічник.

Велику увагу чоловік звертає на популярні новинки. Із захопленням розповідає про будівництво біовулика, який допомагає при порушеннях кровообігу та нервової системи. Цей «лікар» складається з двох-трьох звичайних вуликів, які накривають дошкою з дірочками. Через отвори передаються мікровібрації бджолиних крил, запах меду та прополісу. Така споруда нагадує міні-будиночок, у якому людина може влітку спати. На ранок – відчутний прилив сил. Такий вулик розміщений на пасіці господаря, саме там і можна провести корисну терапію.

А ще щонеділі зранечка Микола із сім?єю вирушає до церкви, де прищеплює своїм дітям любов до Господа Бога, поваги до ближнього. І нема у його тоні нарікань на складне життя. Та й як воно може видаватися важким, якщо поруч – найрідніші люди, заради котрих ти можеш і мусиш створювати гарний світ?

Усім, хто має бажання спробувати магічну силу біовулика, Микола з задоволенням надасть таку можливість. Окрім того, ви матимете чудову нагоду посмакувати свіжим, запашним медком, відвідати пасіку та відчути себе справжнім пасічником!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь