A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Квіти, як люди – кожна з характером

Дата: 17.06.2020 09:45
Кількість переглядів: 2404

Квіти – це вічна краса. А літо – найкраща пора, щоб осягнути все багатство цієї краси. Хтось любить троянди, а інший – у захваті від ромашок, а ще комусь майже завжди здається, що довкола пахне фіалками. Але є й такі, які із захопленням дивляться на кожну квіточку та гілочку дерева, куща. Адже ці, здавалося б, дрібні і непримітні елементи, у руках майстра стають родзинками цілих композицій. Саме поєднання різних квітів, декоративних рослин, усіляких еко-інсталяцій можна побачити на затишному подвір'ї родини Надії Федорівни та Миколи Христофоровича КЛИМЧУКІВ, котрі мешкають в селищі Колки. Для господині Надії квіти і сад – це і відпочинок, і захоплення , і робота. Недарма в народі говорять, що ті, хто захоплюється квітами, - богоугодні люди. Правдива істина, бо створюючи красу, людина надихається на добрі справи.

«Коли природа прокидається від зимової сплячки, разом із появою перших квітів, ніби «розквітає» людська душа. Найбільше мені до снаги саме весняні рослини, адже вони особливі, тягнуться до неба навіть із-під снігу. Здається, у їхніх бутонах ховається усмішка сонця. – ділиться думками Надія Федорівна. – Із квітами, до речі я розмовляю, не тільки візуально насолоджуюся. Своїми стеблами рослини « відчувають» вібрації людських думок і відповідно «віддячують» господарю за турботу. Їх неможливо обманути, спокусити фальшем. Тому дуже важливо щиро любити «мешканців» свого квіткового царства».

Ростуть «підопічні» господині і на подвір'ї , і на клумбах, і в будинку, і під ним. Різними барвами зеленіють, квітують і квітували магнолії, жимолость, хости, по декілька видів бругмансій, пеларгоній, гербер, гладіолусів, фіалок, гвоздик,юки,гібіскусів, первоцвітів, крокусів, декоративних ірисів, селекційних нарцисів та тюльпанів…загалом сотні видів прекрасних див.

Звичайно, краса кожної рослини – тимчасова, але в родині Климчуків на заміну одним одразу ж розквітають інші квіти, тому маленький «Едемський сад» колківських поціновувачів барвистої вроди весь час тішить принадами та ароматами.

-Навіть не знаю, скільки видів квітів, дерев і кущів у мене росте, ніколи не рахувала, - розповідає господарка. – Квіти – то моя пристрасть. Я без них просто не можу. Можу в квітнику від рання до пізнього вечора пробути, там, якщо і стомлююся фізично, то душею відпочиваю.

Проводячи екскурсію своїм подвір'ям, де все зроблене її руками, Надія Федорівна дбайливо торкається кожної рослинки, яка має своє місце розташування.

Щоразу, коли спостерігаєш за цією еко-красою, не можна не зупинитися, аби не зробити ще один вдалий і цікавий знімок, і ще, …і ще…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь