A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Як безпечно користуватися громадським транспортом після послаблення карантину

Дата: 09.06.2020 15:13
Кількість переглядів: 558

Фото без описуЗовсім нещодавно в Україні відновили роботу громадського транспорту. Однак, впродовж кількох останніх днів фіксується збільшення кількості захворювань на коронавірус. Лише за минулу добу зафіксовано 394 нові випадки. У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що така ситуація через те, що люди не дотримуються карантинних заходів, зокрема й при користуванні громадським транспортом.

Вкотре нагадуємо прості правила, яких варто дотримуватися при користуванні громадським транспортом.

Під час користування громадським транспортом може бути важко дотримуватись фізичного дистанціювання. Тому ретельне дотримання правил респіраторного захисту та гігієни рук є ключовими заходами безпеки. Звичайно ж, за можливості, найкраще уникати користування громадським транспортом.

Тепла пора року створює гарні умови для ходіння пішки та їзди на велосипеді. Якщо ви все ж вирішили користуватися громадським транспортом, перед тим як зайти у нього необхідно надягти захисну маску (відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.20 №23 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»). Під час поїздки у транспорті важливо уникати контакту з потенційно забрудненими поверхнями та предметами: поручнями, сидіннями, готівкою тощо. Тому після виходу слід пам’ятати, що руки забруднені і ними не можна торкатись обличчя, особливо очей, рота і носа. За першої ж можливості, руки слід вимити водою з милом протягом 20-40 секунд або обробити дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь