Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

За одяг без світлоповертальних елементів – штраф: Рада ухвалила закон

Дата: 05.06.2020 10:39
Кількість переглядів: 620

Фото без описуВерховна Рада України хоче зобов’язати учасників дорожнього руху носити світлоповертальні елементи у темний час доби.

Ініціатива пропонує зробити обов’язковим носіння спеціальних жилетів чи будь-яких речей зі світлоповертальними елементами, які б дозволили помітити велосипедиста чи пішохода вночі, 

Порушення цього правила каратиметься штрафом 510 грн (30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Адвокат Вадим Володарський вважає цю ініціативу правильною і каже, що вона може зменшити кількість ДТП за участю пішоходів.

– Це проблема, адже пішохода у темну частину доби не видно. Часто він стає помітним на відстані декількох десятків метрів, а тоді уже пізно гальмувати, – говорить Вадим Володарський.

За його словами, кожен пішохід тепер повинен носити будь-який світлоповертальний елемент – пов’язку, вставку на одязі. Водночас ставитися до цього варто як до речі, яка може врятувати життя.

Що стосується велосипедистів, то вони повинні оснастити такими елементами і свій транспортний засіб.

Крім того, у документі вказані нові суми штрафів за порушення водієм правил керування транспортним засобом, користування ременями безпеки, мотошоломами. Тепер це каратиметься штрафом у розмірі 510 грн (30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) замість 51 грн (10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування.

3 червня на засіданні Ради парламентарі також посилили відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами.

Так, перехід проїзної частини у забороненому місці буде каратися штрафом 255 грн. За те ж порушення у стані алкогольного сп’яніння – 510 грн, а якщо ці дії спричинили аварію – 680 грн.

БУДЬМО ОБАЧНИМИ!!!НЕ ПОРУШУЙТЕ ПРАВИЛ!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь