A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Важлива інформація для підприємств, установ, організацій!

Дата: 12.05.2020 10:02
Кількість переглядів: 932

Станом на 11.05.2019 року в Маневицькому районі зареєстровано ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію до 17 випадків. Окрім перших чотирьох випадків, решта, в основному, зареєстровані серед жителів села Череваха. При проведенні протиепідемічних заходів медичними працівниками, виявлено досить велику кількість людей, які перебували в контакті із захворілими, тому можливий подальший ріст захворюваності в даному населеному пункті. Зважаючи на ці обставини, прийнято рішення на черговому засідання постійної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації про встановлення постів на під'їзді до села з метою проведення термометрії особам, які виїжджають з села та обмеження дорожного руху в напрямку села чи навпаки.

Наразі центр первинної медико — санітарної допомоги здійснює медичне спостереження за захворілими та контактними особами з метою раннього виявлення хворих та контролю їх ізоляції.

Зважаючи на неблагополучну ситуацію з коронавірусної інфекції в с. Череваха, підприємствам, які мають працівників з даного населеного пункту, рекомендуємо максимально сприяти їх самоізоляції терміном на 14 календарних днів.

Вкрай важливо не ігнорувати продовження обмежувальних заходів, які залишаються обов'язковими до виконання, зокрема дотримання рекомендацій щодо частого миття рук, користування антисептиками, здійснення прогулок в кількості не більше двох осіб, користування захисними масками, дотримання дистанції щонайменше в 1, 5 метра в громадських місцях.

Ще раз хочеться наголосити: з симптомами подібними до коронавірусної інфекції не треба відразу йти до лікувального закладу, а необхідно самоізолюватись в домашніх умовах та повідомити сімейного лікаря!

У випадку виникнення симптомів, які загрожують життю, здоров'ю необхідно викликати швидку допомогу, повідомити про симптоми та проконсультуватись щодо необхідності госпіталізації. Це дасть змогу запобігти інфікуванню медичних працівників

Також повідомляємо, що Міністерством охорони здоров’я України розроблено ряд тимчасових рекомендацій протиепідемічного режиму в період карантинних заходів з причин поширення захворювання на СOVID -19 для наступних закладів:

- перукарень та салонів краси – Постанова Головного державного санітарного лікаря України № 20 від 09.05.2020 Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).;

- закладів надання стоматологічної допомоги - Постанова Головного державного санітарного лікаря України № 19 від 09.05.2020 Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні стаматологічної допомоги на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

- закладів громадського харчування - Постанова Головного державного санітарного лікаря України № 18 від 09.05.2020 Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).;

- торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами - Постанова Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09.05.2020 Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).;

- при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів у офісних приміщеннях - Постанова Головного державного санітарного лікаря України № 16 від 09.05.2020 Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів у офісних приміщеннях в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).;

- торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках - - Постанова Головного державного санітарного лікаря України № 14 від 09.05.2020 Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області

Контактні телефони: 0975848946 (03376)22198

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь