A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

У КОЛКІВСЬКІЙ ОТГ 18 БЕРЕЗНЯ СКЛИКАЛИ ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ

Дата: 18.03.2020 15:14
Кількість переглядів: 3007

Фото без описуСьогодні, 18 березня 2020 року, скликано позачергове засідання сорокової сесії селищної ради. На порядку денному розглянули питання «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів  загального користування, розташованих на території Колківської селищної ради, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19».

 

Участь у сесії взяли 17 депутатів селищної ради.

За підсумками позачергового  засідання депутати одноголосно підтримали вищезазначене рішення, яким передбачено:

 

 1.З 18 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форм власності та підпорядкування, розташованих на території Колківської селищної ради:

 

  • усіх закладів торгівлі, крім продуктових магазинів та аптек;
  • ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;
  • закладів громадського харчування(крім роботи доставки їжі), барів, кафе, дискотек;
  • закладів побутового обслуговування;
  • стоматологічних кабінетів усіх форм власності.

2. Обмежити надання послуг відвідувачам Публічної бібліотеки з філіями, будинків культури та сільських клубів.

3. Заборонити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, проведення цих

заходів в будинках культури,сільських клубах, бібліотеках та інших культурних та розважальних закладах.

4. Встановити для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю та обслуговування населення максимально допустиму одночасно кількість відвідувачів з розрахунку 15 кв.м на одного відвідувача.

5. Продовжити призупинення навчання у закладах загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти та заняття у спортивних секціях, гуртках, курсах, тощо. Перевести діяльність усіх закладів освіти в режим дистанційного навчання.

6. Власникам торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин. Здійснювати регулярне прибирання та дезінфікацію приміщень.

7. Керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності та в.о.старост :

- запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;

-  максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;

 -  запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику;

-    передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцювання;

-    максимально обмежити пересування населення між населеними пунктами, а також перебування в громадських місцях без крайньої потреби;

-   скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відео конференцій усі нараді заходи та засідання;

-  на період проведення карантинних заходів тимчасово не проводити проведення особистих прийомів громадян.

8. У разі необхідності  в установленому порядку забезпечити використання резервного фонду бюджету  громади.

9 Священнослужителям церков громади розглянути можливість переведення служб, мес і служінь у максимально дистанційний варіант.

10. Посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

11. Доручити провідному спеціалісту економічного розвитку, менеджеру проєктів Зінчук Тетяні Миколаївні забезпечити широке анонсування та висвітлення інформації про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих на території селищної ради, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену корона вірусом COVID-19, із залученням електронних та друкованих засобів масової інформації 

 

Разом з тим, були прийняті рішення «Про внесення змін до рішення селищної ради від 20 грудня 2019 року № 38-22/20 « Про бюджет об'єднаної територіальної громади на 2020 рік», якими передбачено збільшення резервного фонду до 100 тисяч гривень.

 

НАГАДУЄМО:  Верховна Рада України 17 березня 2020 року ухвалила проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)». 

У документі йдеться про введення штрафів для порушників карантинного режиму. Каратимуть не лише посадових осіб та підприємців, а й інших громадян, які порушують законодавство.

Згідно із законом, порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм каратиметься накладенням штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17 – 34 тис. грн), на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 тис. грн).

 

Незнання законів не звільняє від  юридичної відповідальності.

 

Про подальші карантинні заходи Колківська селищна рада інформуватиме додатково.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь