Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Про значення лісу та головні фактори небезпеки для природи:відкритий урок за участі лісівників ДП "Колківське ЛГ"

Дата: 02.03.2020 14:56
Кількість переглядів: 610

На изображении может находиться: 14 человек, люди стоят и в помещенииСьогодні, головний лісничий  ДП «Колківське лісове господарство» провів відкритий урок у Годомичівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Під час цього неординарного заняття лісівник та діти обговорили, яку шкоду завдають люди своїми необдуманими вчинками та діями для лісу. В першу чергу це – розведення багаття у непризначених для цього місцях, випалювання сухої рослинності та засмічення лісових масивів, в результаті чого створюються стихійні сміттєзвалища.

Навесні, коли сходить сніг і оголюється ґрунт, а також пізньої осені, влаштовують пожежі, спалюючи померлу траву. Суха торішня трава — не сміття, а безцінне живлення, житловий будинок, притулок, умови для життя, створені самою природою. Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших.
Разом з учнями обговорили одні з головних проблем та виділили ряд загроз, яку несуть підпали сухої трави, а саме:

1. Спалювання трави призводить до руйнації грунтового покриву, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки, гинуть грунтоутворюючі мікроорганізми. Крім того, вони гинуть і від утворюваних при горінні важких металів.
2. На природних ділянках вогонь знищує насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння.
3. Знищення природної листяної та хвойної підстилки призводить до збільшення в 2-4 рази промерзання грунту.

4. При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки лісу, що веде, в свою чергу до порушення законодавства і знищення диких рослин та тварин. Саме із спалювання стерні на полях починається більшість лісових пожеж.
5. Дим від вогнищ, в туманні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі.

Адміністрація лісгоспу закликає всіх учнів Колківської ОТГ пам’ятати та дотримуватись правил пожежної безпеки.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ПРОСТІШЕ ЗАПОБІГТИ ПОЖЕЖІ, НІЖ ЇЇ ПОГАСИТИ!

Також, головний лісничий висловив слова вдячності за допомогу учням шкільного лісництва с. Годомичі, які вже не одноразово беруть активну участь в посадці лісових культур.

На изображении может находиться: 13 человек, люди стоят и обувьНа изображении может находиться: 6 человек, в помещенииНа изображении может находиться: 24 человека, люди стоят, обувь и в помещении, текст «TOK!»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь