A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

ЗАБОРОНА НА ТОРГІВЛЮ ПЕРВОЦВІТАМИ

Дата: 24.02.2020 14:15
Кількість переглядів: 758

Фото без описуЩороку, у весняний період, триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, шафран весняний, цибуля ведмежа (черемша), конвалія звичайна та інші призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів, наголошують екологи.Фото без опису 

 

За порушення Порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від ста (1700) до двохсот п’ятнадцяти (3655) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», громадянину окрім сплати штрафу, необхідно буде компенсувати шкоду за кожний екземпляр незаконно зібраної червонокнижної рослини (білоцвіт весняний – 49 грн., підсніжник білосніжний /звичайний/, шафран Гейфелів, цибуля ведмежа /черемша/ – 62 грн.)

Наголошуємо на тому, що заборонений продаж усіх дикорослих „червонокнижних ” квітів. Вмовляння перед природоохоронцями, правоохоронцями, що нібито вони вирощені у теплиці чи біля хати, не мають значення, бо заборона стосується усіх рослин, занесених до Червоної книги України.

Якщо Вам захочеться купити букетик, згадайте, що при їх заготівлі масово спустошуються ліси. Знайте, що купуючи ці квіти, Ви підштовхуєте до ще більш масштабного збору в наступні роки. Просимо Вас: відмовтеся від цього маленького задоволення, допоможіть зберегти зникаючі рослини.

    Не купуйте їх! Цим ви заохочуєте збирачів.

    Пам'ятайте, що якщо не буде попиту – не буде пропозиції !

Державна екологічна інспекція у Волинській області :https://voln.dei.gov.ua/posts/67

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь