Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні в Колківській громаді

Дата: 20.02.2020 17:53
Кількість переглядів: 1684

Фото без описуНа шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Сьогодні, 20 лютого, у День Героїв Небесної сотні в ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» за участі працівників будинку культури смт.Колки: Романюка Романа, Квач Раїси, Романюк Любові і Романюк Інни та учнів школи відбувся захід, приурочений вшануванню загиблих учасників Революції гідності. Ведучі пригадали ті трагічні події шестирічної давнини. Хвилиною мовчання учасники й присутні  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, котрі загинули від куль снайперів під час революції Гідності, захищаючи високі демократичні принципи, європейське майбутнє нашої держави, права і свободи людини, а також солдатів, які загинули за незалежність України.  

Організований вчителями, Пальчук Л.В. , Клепанчук О.В. та Ольхович Л.М. захід пройшов із переживанням, тривогою про майбутнє, вірою у кращу долю. Декламування віршів, перегляд книг та відеосюжетів про трагічні події на Майдані, хвилина мовчання – усе це справило неабиякі враження і не залишило нікого з присутніх байдужим. Хочеться, щоб школярі пам’ятали подвиги своїх земляків. Дай, Боже, Україні миру і всім нам спокою у душі.Фото без опису

В бібліотеці-філії с.Годомичі було проведено захід-реквієм «Небесна сотня. Нові герої України» разом з учнями 9 класу.  Завідувач бібліотекою Тетяна Ващук у своїй розповіді відтворила події Революції Гідності та згадала поіменно Героїв Майдану. Учасники заходу читали вірші, присвячені героям Революції Гідності та їх родинам і присвятили хвилину мовчання «Вічна пам’ять Небесній Сотні!» загиблим.

Зацікавила присутніх і книжково-тематична виставка “Небесна сотня: пам’ятай”, яка містить документальні та художні книги сучасних авторів про події на Майдані. а також світлини Героїв Небесної сотні та підбірку газетних статей “Вони загинули за Україну”. 

Фото без опису

З метою увічнення громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, сьогодні у селищі Колки,  біля стенду пам`яті загиблим героям-землякам учасникам АТО та Небесної Сотні відправлено поминальну панахиду.

В поминальних заходах взяли участь керівництво Колківської селищної ради, відділ освіти, керівники установ,  організацій,  громадськість та учнівська молодь Колківської громади. До виступу приєднався селищний голова Олександр Палінкевич, який наголосив, що ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам′яттю людей, яких було вбито у мирний час.

По закінченню заходу відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО.

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь