A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

У Колках відбулась творча зустріч із відомою письменницею Дарою Корній

Дата: 14.11.2019 15:53
Кількість переглядів: 1067

Фото без опису

   14 листопада в містечко Колки на зустріч із молоддю завітала відома українська письменниця-прозаїкиня, лауреатка третьої премії «Коронація слова» у 2010 році за роман «Гонихмарник» Мирослава Замойська, відома численній читацькій аудиторії як Дара Корній.   

До нас письменниця привезла дві свої новинки, які ще не набули широкого розголосу та які навіть ще не встигли доповнити офіційну біографію Дари Корній у Вікіпедії – це «Чарівні істоти українського міфу», прадавня міфологія, яку, на жаль, більшість українців не дуже добре знають. За словами Дари Корній, українці знають Скандинавську міфологію набагато краще.  Попри те, що існує надзвичайно багато наукових досліджень, інформації про нашу рідну міфологію критично бракує, ця царина для нас закрита. 

У 2009 році, коли Дара Корній писала свій перший роман «Гонихмарник», авторка зіткнулася з проблемою, що у нас немає художньої, навіть науково-популярної, довідкової літератури, яка б стосувалася нашої рідної міфології.  Є наукові розвідки, є розкручена антологія Войтовича, але це все стосується більше наукового підходу, без популяризації української міфології.

Письменниця поділилась новиною, що художники видавництва працюють над ілюстраціями вже третьої книги серії «Чарівні істоти українського міфу. Шкідники життя», яка, за словами авторки, буде набагато страшнішою за дві попередні, оскільки ці істоти лякають, вони страшні і лихі, їхнє покликання втрутитися у життя людини і нашкодити. Якщо з духами природи і духами оселі можна домовитися, і для цього у книзі Дара пропонує ознайомитися з рецептами, як змусити духа стати на твій бік, то зі шкідниками домовитися практично неможливо.

Крім презентацій своїх нових книг, Дара Корній розповіла і про інші свої літературні надбання, зокрема про романи «Місяцівна» і «Зірка для тебе». Цікавий сюжет «Місяцівни»: Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, альбіносів, називають людьми Місяця. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.

Творча зустріч із письменницею заохотила до цікавого діалогу та живого спілкування.  Бажаючі також мали змогу придбати книги з автографом автора.

 Переконані, що ця зустріч залишиться надовго у свідомості кожного, хто її відвідав, як незабутня мандрівка у прекрасний світ Літератури, спонукатиме молодь постійно припадати до цілющого джерела Книги.Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь