A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Підсумки оздоровчої кампанії-2019 у Колківській ОТГ:безпека і радість відпочинку

Дата: 16.10.2019 16:13
Кількість переглядів: 631

На изображении может находиться: 24 человека, люди улыбаются, люди стоят

Для дітей канікули – це період відпочинку, зміцнення здоров’я, нових знайомств та пригод . А ще – це яскраві враження, позитивні емоції, розвиток здібностей та природніх задатків, пізнання багатогранності світу…

Організація оздоровлення, відпочинку дітей та молоді Колківської об’єднаної територіальної громади влітку 2019 року  проводиться відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” від 21.05.2009 року № 1401-VI із  змінами та доповненнями, та відповідно до прийнятої програми.  

Колківською селищною радою  на оздоровлення та відпочинок дітей до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, відповідно до діючого законодавства у першочерговому порядку направляються діти-сироти,  діти, позбавлені батьківського піклування, обдаровані та здібні діти, діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України, діти-інваліди, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей та діти внутрішньо переміщених осіб.

Цьогоріч   для забезпечення оздоровлення дітей з селищного бюджету  виділено коштів на суму 60 960 тис. грн. (30 тис.грн. на придбання 13 путівок в санаторій «Дачний» - 20 тис.грн. обласного бюджету та 30960 тис.грн. на роботи пришкільних таборів). За ці кошти  змістовним відпочинком було охоплено 1043 дитини шкільного віку, з яких: 259 дітей з багатодітних родин, 230 обдарованих, 57 дітей з обмеженими функціональними можливостями, 116 з малозабезпеченої сім’ї, 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 11 дітей внутрішньо переміщених осіб,  37 дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій,  41 дитина, взята на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах, 92 дитини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 87 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села,  5 дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи, 91 дитина, які перебувають на диспансерному обліку та 6 дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Як інформує Відділ інформаційної політики облдержадміністрації в області на нараді підвели підсумки літнього оздоровчого сезону. Цього року послуги з оздоровлення та відпочинку отримали 33 169 школярів віком від 7 до 18 років, що складає 25% від загальної чисельності дітей шкільного віку. Із них охоплено оздоровленням 3040 дітей, а відпочинком – 30 129.

Так, за словами директорки департаменту Оксани Гобод, найвищі показники з оздоровлення дітей у місті Нововолинську (51,2%) та Маневицькому районі (41,9%). Найнижчі показники – у Ратнівському (5,1%) та Камінь-Каширському районі (5,5%).

— Активно долучилися у поточному році до організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей об`єднані територіальні громади. За підсумками літньої оздоровчої кампанії найвищі показники з оздоровлення у Колківській ОТГ (62,2 відсотки) та Литовезькій ОТГ (62,1 відсоток). Найнижчі показники у Цуманській ОТГ (0,8 відсотка) та Велимченській ОТГ (0,9), – зазначила Оксана Михайлівна.

До слова, на організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії використано понад 17 мільйонів гривень з обласного бюджету та понад 18 мільйонів з міських та районних бюджетів. Окрім цього, освоєно майже 2 мільйони гривень позабюджетних коштів.

Окрім того, в області здійснюється оздоровлення дітей та путівками Міністерства соціальної політики України. Зокрема, через департамент соціального захисту населення облдержадміністрації оздоровлено у дитячому центрі «Молода гвардія» (місто Одеса) 246 дітей, «Артек» (місто Київ) – 258 дітей, ще 108 дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов`язана із наслідками Чорнобильської катастрофи оздоровлені у санаторіях.

У підсумку наради Світлана Мишковець зазначила, що хоч цього року департамент соціального захисту населення вперше опікувався оздоровчою кампанією, літній сезон пройшов ефективно та успішно.

— Протягом літнього оздоровчого сезону в області не зафіксовано спалахів харчових отруєнь, нещасних випадків. Це говорить про те, що ми добре підготувалися та здійснили ретельну перевірку закладів. Так і має бути, адже здоров`я та безпека дітей для нас у пріоритеті, – резюмувала Світлана Євтихіївна.

Селищна рада влада  постійно проводить роботу щодо ефективної реалізації державної політики з питань оздоровлення та відпочинку дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь