Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Святковий концерт до Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня УПА та Покрови Пресвятої Богородиці

Дата: 15.10.2019 10:45
Кількість переглядів: 2378

Фото без опису

13 жовтня відбулися урочисті заходи до Дня захисника України, що співпадає  з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва, та відзначається 14 жовтня.  Святкування  Дня захисника України саме 14 жовтня тісно пов’язане з історичною традицією вшанування українських козаків та відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято об'єднує країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами і загрозами.  Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів. В цей день ми вшановуємо мужність і героїзм наших захисників незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції та перемоги українського народу.

На урочистому святі були присутні воїни АТО, військовослужбовці, керівництво громади, учнівська молодь та громадськість.

Розпочався святковий захід традиційно під звуки Гімну України.

В знак поваги перед пам’яттю і подвигом славних синів України - героїв УПА,  славних воїнів – визволителів у роки Другої світової війни,  героїв небесної сотні і героїв АТО , всі присутні вшанували хвилиною мовчання, а учнями ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» було покладено квіти до пам’ятних знаків загиблим героям.

З вітальним словом та словами особливої подяки до усіх присутніх та запрошених захисників України звернувся селищний голова Олександр Палінкевич, який привітав всіх гостей з прийдешніми святами та знаменними датами. Побажав міцного здоров'я, невичерпної енергії та наснаги, добробуту, достатку, злагоди, благополуччя та мирного неба над головою.

За доброю традицією, жодне свято не минає без подарунків. Так,з нагоди Дня захисника України грамотами Колківської селищної ради та цінними подарунками нагороджено Криська Олександра Дмитровича, Михальчука Сергія Сергійовича, Денисова Володимира Івановича, Назарчука Миколу Івановича, Плохушко Олексія Олексійовича, Оксенюка Юрія Олексійовича, Мосійчука Івана Івановича, Мордика Дмитра Юрійовича та Дідука Віктора Андрійовича.

Привітали захисників зі святом від молодого покоління ліцеїста ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» Валентина Каразія та настоятелі місцевих храмів Олександр Білінський та Андрій Закидальський.

Чудовим подарунком для присутніх в залі став святковий концерт. Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Цього дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні  аматорів сцени Колківського будинку культури, колективу Маневицької дитячої музичної школи та зразкового хореографічного колективу «Калинонька».  

До сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині. Хочеться вірити, що настане мир.

Ми низько вклоняємось тим, хто зі зброєю в руках захищає суверенітет нашої держави і її цілісність.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь