Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Нова українська школа:виклики та перспективи освітньої реформи

Дата: 30.08.2019 15:06
Кількість переглядів: 1144

Фото без опису

   29 серпня 2019  року в Будинку культури селища Колки відбулася серпнева конференція педагогічних працівників відділу освіти Колківської об’єднаної територіальної громади.

   У роботі заходу взяли участь заступник селищного голови з виконавчих питань Тетяна Бобік, начальник відділу освіти Леонід Новак та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладів та позашкілля Колківської громади.

   Заступник селищного голови висловила вдячність кожному вчителю, який працює в непростих  умовах , вкладаючи у дітей не лише свої знання, але й серце і душу: «Людина – це цінності, і це головне! Тому навчаючи дітей, не забувайте плекати людські  цінності. Цього року продовжить реалізація концепції Нової української школи. Відповідно до цієї концепції, з 1 вересня 2018 року всі першокласники почали навчатися за новим стандартом. Головна мета цієї концепції – було створити школу, яка даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх. Концепція «Нова українська школа» розрахована на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, яка плекалася в Україні десятиліттями. Проте зміни вже розпочалися. Зокрема, у вересні 2017 року було ухвалено новий закон «Про освіту», який регулює основні засади нової освітньої системи. На черзі, а саме 2020 році – ухвалення нового закону «Про загальну середню освіту», в якому буде більш докладно розкрито зміни в освіті.

    Кожна дитина – неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами та можливостями. Місія нової української школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками.

         Нова школа потребує нового вчителя, який зможе стати агентом змін. Реформою передбачено низку стимулів для особистого і  професійного зростання педагогів із метою залучення до професії найкращих.   Школа українська буде успішна, якщо до неї прийде успішний  учитель».

 Із здобутками, проблемами і планами на новий 2018-2019 навчальний рік ознайомив присутніх  начальник відділу освіти Колківської селищної ради Леонід Новак. Грамотами Колківської селищної ради та відділу освіти були відзначені педагоги закладів освіти.

         Вихованці закладів загальної середньої освіти Колківської селищної ради, а саме ЗЗСО І-ІІІ ст..с.Рудники,ЗЗСО І-ІІІ ст..с.Четвертня,ОЗНВК Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей, а також вихованці та викладачі Дитячої музичної школи  привітали учасників конференції захоплюючими виступами.

 

        Щиро бажаємо плідної роботи  освітянам Колківської селищної ради!Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь