A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

29 СЕРПНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ ДЕРЖАВИ.

Дата: 29.08.2019 11:19
Кількість переглядів: 902

???°???????????? ???? ?·?°?????????? 29 ???µ???????? ???°?????????°?»???????? ???µ???? ???°??'?????? ?·?°?????±?»???? ?????°???????????? ?°????

Відповідно до Указу Президента України від 23.08.2019 29 серпня встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме цього дня 2014 року українські війська виходили з іловайського оточення по так званому “зеленому коридору”, зазнавши найбільших втрат через віроломні дії регулярної армії Росії.

За даними Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року, загальна кількість контингенту РФ становила 3,5 тис. чоловік особового складу, 60 танків, 320 БМД і БМП, 60 гармат, 45 мінометів, 5 ПТРК.

Путінський “зелений коридор” став для наших військових, передусім для добровольчих батальйонів, справжньою “дорогою смерті”.

В цілому за весь період боїв за Іловайськ, із 7 серпня по 30 вересня, за офіційними даними, загинули 366 українських військових, 429 було поранено, 128 потрапили у полон і 158 зникли безвісти.

Вічна пам’ять усім солдатам, усім борцям, які загинули за Україну.  Вони  назавжди залишаться для нас Героями.

Тож згадаймо  наших захисників  та запалімо цього дня свічу пам’яті!

???° ???·???±???°?¶?µ?????? ?????¶?µ?? ???°????????????????: ???µ??????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь