A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

СЛАВНИМ КОЛКАМ – 822!

Дата: 16.07.2019 15:34
Кількість переглядів: 2015

СЛАВНИМ КОЛКАМ – 822!

 

За доброю і славною традицією в  липні жителі Колок святкують День селища. Тож і цьогоріч 14 липня колківчани відвідали селищний Будинок культури, де на них чекали урочисті заходи, розваги  та чимало сюрпризів.

 

З обідньої пори на стадіоні відбулися спортивні змагання колківських спортсменів, які змагались у перетягуванні каната, штовханні колоди, підніманні гирі та волейболі. У змаганнях із волейболу та перетягування каната команди юнаків  поступилися із рахунком 3:1 та 2:1 своїм старшим опонентам – команді дорослих. Міцність та витривалість демонстрували з десяток місцевих богатирів. У змаганнях із піднімання гирі кращий результат у 20 піднімань показав Володимир Бортник, друге та третє місце посіли Іван Горбач і Сергій Калуш (18 і 15). Ця ж трійка лідерів була кращою і у  змаганнях зі штовхання колоди, та кращим тут став результат Сергія Калуша, а його конкуренти Іван Горбач та Володимир Бортник вибороли  відповідно друге та третє місце. Всі переможці отримали солодкі подарунки.

Свято розпочалось з урочистої частини. У вітальному слові Колківський селищний голова Олександр Палінкевич зазначив, що Колки мають древню та славетну історію, яка ведеться із 1197 року. Він зазначив: «Ми вчергове святкуємо день народження нашого селища, яке нам усім приємніше називати містечком, як було раніше і, сподіваємось, буде в майбутньому. Ми пройшли через татарське поневолення, німецьких, польських  і російських загарбників, й живемо нині у незалежній державі, за яку боролися століттями. Сорок сім наших колківчан відстоювали й відстоюють цілісність нашої держави у війні з російськими окупантами, двоє з них не повернуться вже ніколи... Пишаємось, що Колки є центром ОТГ, на території якої працюють такі потужні підприємства як ДП «Колківське ЛГ», ТзОВ «Волді» та «Баффало», багато підприємців і юридичних осіб, які сплачуючи податки, наповнюють місцевий бюджет». Слова вдячності звучали усім благодійникам, зокрема ДП «Колківське ЛГ» за нещодавнє впорядкування пляжу та ТзОВ «Баффало» за придбання контейнерів для роздільного збору .

Щирі привітання із Днем селища колківчанам слала шановна гостя свята –депутат Верховної Ради України Ірина Констанкевич, яка нагородила подяками керівника зразкового хореографічного колективу «Калинонька» ЦТДЮ Наталію Лугову, учасника чоловічого вокального ансамблю Колківського БК  Василя Курдельчука, приватного підприємця Лесю Гарміду, лікаря-педіатра Колківської АЗПСМ Віталія Кузнеця,  заступника директора  ОЗ НВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей»  Вячеслава  Пальчука. 

До святкових вітань долучилися гості свята – заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, директор районної філії ОЦЗ Юрій Корольчук, та священнослужителі – настоятель Свято-Миколаївського храму смт Колки протоієрей Андрій Закидальський та клірик Свято-Хрестовоздвиженського храму селища  Михайло Анісімов. 

Із нагоди  Дня народження містечка Колки усіх, хто має причетність до славного минулого й сьогодення селища,  вітав директор ДП «Колківське ЛГ» Сергій Матчук, й зауваживши, що всі здобутки містечка це насамперед здобутки його жителів, вручив відзнаки одним із кращих працівників підприємства – колківчанам Павлу Лихачу,  Ларисі Котеленець й Тарасу Брушко.

Подяки селищного голови й подарунки отримали переможці номінацій. «Гордістю медицини» було названо Ганну Писарську, «Гордістю освіти» – Наталію Басалко,  відзнаки отримали найстаріша жителька Колок Марія Рейкіна, 1921 року року народження, й батьки наймолодшого мешканця селища  Матвійка Кушніра – Роман та Альона. «Юним обдаруванням» було визнано випускника ОЗ «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей»  Івана Білінського. Нагороду  в номінації «Двір зразкового порядку» отримало подружжя Андрія та Галини Зінчуків, а «Творчою родиною» названо Володимира та Валентину Пущинських. Було відзначено подружжя Євгена та Марії Коленд, яке відсвяткувало діамантове весілля,які стали на рушничок щастя 02.02.1958 року та багатодітну маму Марію Демковську,яка виховала 7 дітей. Подарунки отримали й колківчани, що святкували свої дні народження разом із селищем – Володимир Бортнік, Василь Андрійчук, Тетяна Вагель й Андрій Павлюк.  В номінації «Заклад зразкового благоустрою» нагороджено власника торгового комплексу «Вітокс» Віктора Горбача,  меценатом селища названо ДП «Колківське ЛГ», а найактивнішим депутатом – Ларису Котеленець.

В приміщенні Будинку культури була презентована виставка робіт вихованців ЦТДЮ та колаж фотографій,на яких зображені колківчани у різні роки: їх побут,шкільне та студентське життя, сімейні свята та гостини.

Серед запрошених гостей на святі були присутні старости старостинських округів об’єднаної територіальної громади: Віктор Регещук та  Ольга Махновець.

Святковий концерт усім присутнім подарували працівники закладів культури та аматори сцени. Оплесками зустрічали ветеранський хор «Надстир'я», жіночий вокальний ансамбль «Надія», ансамбль народної пісні та чоловіче тріо, неперевершених солістів Володимира Бобіка, Інну Романюк, Романа Зінчука, Ірину Волошко та Василя Курдельчука. Як завжди неперевершеним був гумор у виконанні Івана Курдельчука.

Після завершення свята всі колківчани та гості свята могли поласувати смачним морозивом від спонсора ТзОВ «Баффало».

Хоча й погода намагалася внести свої корективи у святкування, але святкова торгівля та дискотека продовжили чудовий настрій усім колківчанам.Фото без опису


 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь