Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Колківська громада провела захід до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 74-ої річниці вигнання нацистів з України.

Дата: 09.05.2019 16:32
Кількість переглядів: 1078

Фото без опису          ПАМ'ЯТЬ ВІЧНО ЖИВА

 «Доки світанками сонце встає, а на калині зозуля кує –

Пам’ять людська не забуде повік мук закатованих, попелу крик».
 
 З цих слів 9 травня розпочався  мітинг-реквієм присвячений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 74-й річниці вигнання нацистів з України.

      Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.

       Минули  роки з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, але і досі війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті.

Фото без описуУ цих заходах взяли участь керівництво Колківськоїї об’єднаної територіальної громади, працівники підприємств, установ та організацій громади та району, учасники АТО і ООС, учнівська молодь, громадськість селища. Перед присутніми виступили Колківський селищний голова Олександр Палінкевич, голова Колківської Ветеранської організації   Столяр Світлана, учень ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» Микола Гапончук  та  священики Закидальський Андрій, Білінський Олександр і Анісімов Михайло.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  В пам'ять про тих, хто не повернувся з війни, а також воїнів, які віддали свої життя, захищаючи Україну, представники установ та організацій, заклади освіти, учасники заходу  поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам та вшанували полеглих у війні хвилиною мовчання.

Фото без опису

Під час мітингу-реквієму нагородили учасників бойових дій на Сході України відзнакою Президента України за участь в Антитерористичній Операції та нагрудними знаками.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

   Ли­ше за п’ять ро­ків вій­ни на Схо­ді Ук­ра­їни лю­ди ус­ві­до­ми­ли ва­гу ми­ру, са­мо­по­жер­тви за­хис­ни­ків та пат­рі­отиз­му. У ро­ки Дру­гої сві­то­вої вій­ни мир ви­бо­рю­ва­ли ни­ніш­ні си­во­чо­лі ве­те­ра­ни, а ни­ні від­сто­юють ці­ліс­ність дер­жа­ви на­ші за­хис­ни­ки.

    Ми вдячні тим, хто в тяжких випробуваннях, на фронті і в тилу, не шкодуючи сил і самого життя отримав Велику Перемогу над нацизмом. Ваша сила духу, любов до Батьківщини, самовідданість і героїзм завжди будуть для нас прикладом. Та­кож щи­ро дя­ка не­бай­ду­жій гро­ма­ді селища, яка сьогод­ні прий­шла вкло­ни­ти­ся жи­вим та вша­ну­ва­ти за­гиб­лих.

Пам’ятаємо!
    Перемагаємо!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь