A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Колківська громада провела захід до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 74-ої річниці вигнання нацистів з України.

Дата: 09.05.2019 16:32
Кількість переглядів: 1055

Фото без опису          ПАМ'ЯТЬ ВІЧНО ЖИВА

 «Доки світанками сонце встає, а на калині зозуля кує –

Пам’ять людська не забуде повік мук закатованих, попелу крик».
 
 З цих слів 9 травня розпочався  мітинг-реквієм присвячений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 74-й річниці вигнання нацистів з України.

      Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.

       Минули  роки з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, але і досі війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті.

Фото без описуУ цих заходах взяли участь керівництво Колківськоїї об’єднаної територіальної громади, працівники підприємств, установ та організацій громади та району, учасники АТО і ООС, учнівська молодь, громадськість селища. Перед присутніми виступили Колківський селищний голова Олександр Палінкевич, голова Колківської Ветеранської організації   Столяр Світлана, учень ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» Микола Гапончук  та  священики Закидальський Андрій, Білінський Олександр і Анісімов Михайло.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  В пам'ять про тих, хто не повернувся з війни, а також воїнів, які віддали свої життя, захищаючи Україну, представники установ та організацій, заклади освіти, учасники заходу  поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам та вшанували полеглих у війні хвилиною мовчання.

Фото без опису

Під час мітингу-реквієму нагородили учасників бойових дій на Сході України відзнакою Президента України за участь в Антитерористичній Операції та нагрудними знаками.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

   Ли­ше за п’ять ро­ків вій­ни на Схо­ді Ук­ра­їни лю­ди ус­ві­до­ми­ли ва­гу ми­ру, са­мо­по­жер­тви за­хис­ни­ків та пат­рі­отиз­му. У ро­ки Дру­гої сві­то­вої вій­ни мир ви­бо­рю­ва­ли ни­ніш­ні си­во­чо­лі ве­те­ра­ни, а ни­ні від­сто­юють ці­ліс­ність дер­жа­ви на­ші за­хис­ни­ки.

    Ми вдячні тим, хто в тяжких випробуваннях, на фронті і в тилу, не шкодуючи сил і самого життя отримав Велику Перемогу над нацизмом. Ваша сила духу, любов до Батьківщини, самовідданість і героїзм завжди будуть для нас прикладом. Та­кож щи­ро дя­ка не­бай­ду­жій гро­ма­ді селища, яка сьогод­ні прий­шла вкло­ни­ти­ся жи­вим та вша­ну­ва­ти за­гиб­лих.

Пам’ятаємо!
    Перемагаємо!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь