A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Як відзначали 76-річчя створення Колківської Республіки

Дата: 18.04.2019 17:42
Кількість переглядів: 1378

Фото без опису

             Як відзначали 76-річчя створення Колківської республіки

 

Основними гостями на святі, звичайно, були ветерани ОУН-УПА, їх родичі і близькі. У відзначенні взяли участь голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк, Колківської об’єднаної територіальної громади Олександр Палінкевич, керівник модернізованого управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара,представники громадських організацій області, установ та організацій селищної ради, учні, студенти та жителі Колківської громади.

Мітинг з нагоди 76-ї річниці утворення «Колківської республіки» відкрили Державним Гімном України.

Захід розпочали духовенство ПЦУ на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським  Михаїлом, які помолилися за полеглих земляків, що відстоювали незалежність української держави.

Ведучі свята розповіли, хай і про короткотривалу, але унікальну, по своїй суті, подію – створення та діяльність Колківської Республіки.

Хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто поліг за волю і незалежність нашої держави, та громадськість поклала квіти до пам’ятного знаку «Колківська Республіка».

Із вітальним словом до 76-річниці Колківської Республіки звернувся голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко і особисто  вручив  Подяки за багаторічну активну громадську діяльність, відданість ідеалам свободи і демократії  членам Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура: Гань Катерині Платонівні, Добровольському Ананію Тимофійовичу та членам ГО «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих»: Гембіку Олексію Валентиновичу та Поперецькому Анатолію Дем’яновичу. Також привітали з 80-річним ювілеєм Кушніра Василя Григоровича-голову Братства ветеранів ОУН і УПА.

Фото без опису

Голова Колківської селищної ради Олександр Палінкевич відзначив, що протягом багатьох століть українці боролися з різними загарбниками і створення на Волинській землі такого незалежного острівка української державності було споконвічним прагненням українців до незалежності, до утворення власної держави. І хоча вона була жорстоко знищена загарбниками в кінці 1943 року, піврічне існування державності на цій землі залишило яскравий слід в історії України. Колківчани гордяться тим, що живуть на цій землі і цей дух незалежності залишається із ними на все життя, де б вони не проживали. Він подякував усім, хто не забуває цю важливу подію та шанує ще живих учасників визвольних змагань, і тих, хто поклав свої життя за незалежність нашої держави. 

Блискучу концертну програму подарували усім присутнім працівники культури області. Прозвучали композиції у виконанні чоловічого вокального квартету Маневицького РБК, народного аматорського ансамблю народної музики "Любо" Рожищенського РБК «Йшли селом партизани» та «Чорна рада», вокального дуету у складі Романа Зінчука та Ірини Волошко Колківського БК «Нас весна не там зустріла», чоловічого вокального ансамблю Колківського БК «Осінні квіти» та «Ой розвивайся та ти сухий дубе», народного аматорського фольклорного колективу «Вербиченька» Гіркополонівської ОТГ «Сижу я в лісі між кущами», народного аматорського вокального ансамблю «Маневицька сотня» «Ой чути, чути стріли гармати», народного аматорського ансамблю народної пісні «Родовід» К.-Каширського РБК «Українці,будьмо разом» та хорового колективу Колківської ОТГ та всіх учасників «Боже великий,єдиний,нам Україну храни».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь