A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

На Волині з літаків розкидатимуть вакцину від небезпечної хвороби

Дата: 15.04.2019 15:44
Кількість переглядів: 808

 

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???µ?????????° ???°?????°?????? ?· ???µ???????°?»???????? ???°?????????°?????? ?????? ?????°?·?? 

      Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області повідомляє, що на території області, в тому числі Маневицькому районі, з метою обмеження поширення вірусу сказу, буде проводитись весняна кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків АН-2. Розкидання приманок відбуватиметься над польовими і лісовими угіддями області, поза територіями населених пунктів.

Приманка безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вона використовується на території Європейського Союзу понад 10 років.Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Держпродспоживслужба просить мешканців району та області при виявленні приманок не забирати їх та не переносити.

 Дана вакцинація проводиться в рамках Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерства сільського господарства і розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом на території області, а також на виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2019 рік та на виконання розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 05.04.2019 №20 «Щодо організації заходів з проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин».

Зазначаємо, що сказ це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба спільна для тварин та людей, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Щорічно від сказу в світі гинуть від 20 до 70 тисяч людей, через низьку доступність медичної допомоги та антирабічної вакцини. Рабічна інфекція або сказ реєструється на території 110 країн світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь