A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Поради батькам, які подорожують

Дата: 28.03.2019 16:13
Кількість переглядів: 544

Поради батькам, які подорожують з дітьми автомобілем

Сімейні подорожі автомобілем - це цікаво, весело та… відповідально. Плануючи подорож з дітьми, слід ретельно обдумати не лише маршрут, а й місця зупинок та ночівлі. Кілька порад від фахівців компанії «Автопоміч» для тих, хто планує подорож.

Перше: Щоб подорож для дітей була комфортною, слід правильно облаштувати місце, сидячи на якому дитина проведе кілька годин. Дитячі крісла - обов’язкова умова безпечної поїздки, їх підбирають за віком, вагою дитини та встановлюють на задньому сидінні. Переконайтеся, що крісла добре зафіксовані. Це запорука безпеки дітей!
Друге: Будь-яка дорога, навіть у найзручнішому кріслі, втомлює малюка, тому необхідно чимось постійно зацікавлювати дітей під час подорожі. Якщо подорожуєте вночі - діти спатимуть, а от у день їх потрібно відволікати та забавляти. Щоб дітей не втомила поїздка, а діти не втомили вас - грайте ігри, скажімо - вгадуйте міста, рахуйте автомобілі, які проїжджають дорогою. Саме у поїздці гаджети стають корисними для дітей, вони мають магічний вплив, а тому заздалегідь підготуйте улюблені мультфільми та завантажте ігри, у які гратимуть старші діти.

 

Третє: Експерти радять виїжджати на світанку, якщо дорога довга або у другій половині дня, якщо поїздка нетривала . Але якщо вам комфортно за кермом вночі, це полегшить шлях і вам і дітям, які будуть міцно спати та не відволікати вас від дороги. У такому випадку вам потрібно мати напарника (напарницю), який контролюватиме ваш стан та розмовами не дасть заснути.

Четверте: Шлях з дітьми плануйте так, щоб уникнути заторів. Звичайно, що все не передбачити, але перед поїздкою почитайте автомобільні форуми - там часто можна знайти альтернативні об’їзні шляхи, про які мало хто знає.

П’яте: Діти краще перенесуть літню дорогу, якщо автомобіль обладнано кондиціонером. Але не зловживайте холодом, різниця температур в автомобілі та на дворі не повинна перевищувати 5 градусів на короткі відстані. І лише у далеких подорожах різницю можна збільшувати. Якщо авто без кондиціонера і вікна не затемненні – потурбуйтеся про шторки. Це дозволить захистити маленьких пасажирів від палючого сонця.

Шосте: не забувайте про їжу. Якщо малюк добре переносить дорогу, приготуйте для нього воду, фрукти, горішки, печиво. Щоб зайвий раз не зупинятися, візьміть у салон автомобіля дитячий одяг для перевдягання та вологі серветки. Якщо дітей в дорозі закачує , потурбуйтеся про таблетки від закачування, їх можна придбати в аптеці. Укомплектуйте дитячу аптечку, адже діти потребують інших ліків, аніж дорослі.

 

Якщо все правильно організувати та підготувати, від поїздки залишаться лише приємні спогади.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь