Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Жителів Колківської громади запрошуємо на зустріч з письменником Володимиром Шовкошитним!

Дата: 22.03.2019 10:26
Кількість переглядів: 847

Фото без опису

       26 березня о 14.00 у селищі Колки відбудеться зустріч з відомим українським поетом, письменником, видавцем, громадським і політичним діячем Володимиром Шовкошитним. Зустріч пройде у приміщенні Колківського Будинку культури.  

Запрошуємо всіх бажаючих! Вхід - вільний!

Довідка
Володимир Шовкошитний-один з провідних українських літераторів.Поет, прозаїк, перекладач, кінодраматург, видавець. Він  є активним учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, одним із засновників екологічної асоціації “Зелений Світ”, Народного Руху України, організатором перепоховання Василя Стуса з Пермських таборів в Україну, народного депутата України І скликання – активного борця за Незалежність України, першого Президента найбільшої в світі Міжнародної організації “Союз Чорнобиль”.
Володимир Шовкошитний – автор понад 20 книг прози і поезії, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів “Поріг”, “Просвітлої дороги свічка чорна”, “Чорнобиль. Трагедія і надія” (США), трьох магніто-альбомів пісень. Лауреат премій ім. Бойченка; ім. Островського; ім. Лукаша; Міжнародної премії ім. Василя Стуса; Міжнародної премії “Тріумф” ім.Гоголя; ім. Пантелеймона Куліша; ім. Сковороди, ім. Л. Череватенка. Його історичні романи “Хресна путь”, “Білий кречет”, “Боривітри”, а також збірка поезій “Запали свічу” перебували серед лідерів рейтингу “Книга року”. А трилогія “Кров – свята” – переможець рейтингу НСПУ та Інституту Літератури на кращу книгу 2015 року “Глиняний кіт” – номінувалася на Шевченківську премію. Ця історична епопея охоплює понад 100 років Української історії. В ній на основі українських, польських, совітських і німецьких архівних документів показано хресну путь України в 20–21 століттях, зокрема правду про боротьбу УПА та Революцію Гідності. Книга “Я – бачив” – вражаюча правда очевидця про причини та наслідки Чорнобильської катастрофи, а також перспективи її подолання. Двічі обирався Першим заступником Голови НСПУ.
Володимир Шовкошитний – учасник та організатор обох Майданів, брав найактивнішу участь у всіх подіях, пов’язаних з ними. Він директор престижного київського видавництва “Український пріоритет”, новинки якого будуть презентовані на зустрічі. Зокрема, сенсаційні історичні дослідження “Долітописна історія України”; “Руйнуймо міфи”; “Злочинна рука росії в Україні”. Історичні книги: “На барикадах Кенгіра”, “Полиновий смак волі”, “Армагеддон на Майдані”, художня і духовна література.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь