A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Різдвяні традиції: коляда, віншування та вертеп у Колківській громаді

Дата: 21.01.2019 16:36
Кількість переглядів: 1011

      Вервечку святкових заходів у закладі  Колківського будинку культури продовжили Різдвяні віншування. 12 грудня відбувся різдвяний фестиваль колядок, вертепів, віншувань Колківського благочиння.  «Христос народився!» - врочисто лунало  у будинку культури, а діти та дорослі дружно відповідали: «Славімо його!».

      Зі святковим настроєм  з’їхались учні Недільної школи Колківського благочиння з сіл Рудники, Острови, Комарово, Копилля, Годомичі, Розничі та Колки. На Різдво в Україні прийнято не тільки колядувати, але й віншувати – тобто вітати господарів із різдвяними святами. Різдвяне свято увібрало в себе все краще з календарних обрядів нашого народу, коріння яких – у сивій давнині. Особливим є містичне дійство вертепів, яке надзвичайно захоплює, чарує дітей і дорослих. Дійство  нагадало  усім  про радісний прихід Христа. Три царі, ангел, пастушки, жид, цар Ірод, Архиєрей, звіздар нікого не залишали байдужим. Вертепна дія супроводжувалась виконанням духовних віршів, щирими колядками, розповіддю про Різдво Спасителя. Сюжет вертепної драми закінчується традиційно – щасливо. 

    До гостей свята звернувся благочинний Колківського благочиння о.Петро Бугайчук та заступник селищного голови Тетяна Бобік.

    На закінчення, усі учасники отримали дипломи учасників різдвяного дійства. Свято вдалось на славу. До наступних зустрічей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь