Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Громада с.Боровичі відсвяткувала 30-ту річницю відновлення богослужінь у Різдво-Богородичному храмі

Дата: 13.11.2018 09:44
Кількість переглядів: 966

Фото без опису

    12 листопада 2018 року в селі Боровичі Маневицького району відзначили тридцяту річницю відновлення богослужінь у місцевому Різдво-Богородичному храмі. Цій пам’ятці вже понад 80 років, однак в атеїстичні часи храм був закритий. Тридцять років тому, 12 листопада 1988, в Боровичах відслужили першу Божественну літургію після відновлення церковного життя. Відтоді і до цього дня громаді служить уродженець Закарпаття отець Петро Яночко.

     Як повідомляє сайт Колківської округи Волинської єпархії УПЦ, в день тридцятиріччя першої Літургії, протоієрея Петра Яночка вітали не лише парафіяни, а й численні гості громади, представники влади, культури, духовенство.

     Навіть в часи комунізму місцеві жителі з благоговінням проходили повз закритий храм, плекаючи надію, що в скорому часі тут знову залунають дзвони. Протоієрей Валентин Довмат, перебуваючи на ювілейному богослужінні, згадав цікавий факт, як один активний парафіянин, добиваючись відкриття храму, прийшов на аудієнцію до поважного чиновника, а той ніякі аргументи не хотів і слухати. Тоді його візитер перехрестився біля портрету Леніна, що висів на стіні партійного діяча і напевно саме хрест Господній допоміг перемогти ленінську ідеологію та в скорому часі в село Боровичі прийшло розпорядження, що можна відкрити храм.

   З того часу пройшло вже 30 років, а в Різдво-Богородичній церквиці молилося і продовжує духовно трудитися не одне покоління боровичан. Тут духовний отець за своє ревне служіння отримав усі церковні нагороди, хоча як каже сам батюшка, найбільша нагорода це любов людей, які слухають слово його проповіді. В селі настоятеля шанують, як чуйну людину, адже він першим відкликається на людське горе, допоможе, підтримає старого й малого.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь