A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Церква ХВЄ смт.Колки відсвяткувала ювілей та День подяки

Дата: 24.10.2018 09:19
Кількість переглядів: 2355

      21 жовтня 2018 року Церкві Християн Віри Євангельської селища Колки виповнилось  90 років. Цей ювілей – не просто чергова дата. Це спогади про довгу,  тернисту дорогу тривалістю у дев’яносто років, якою йшла ця церква. Сонячного осіннього ранку в неділю відбулося святкування цієї знакової події. Дім молитви був переповнений. Урочисте служіння відвідало багато гостей. Порадіти з колківчанами приїхали друзі з різних сіл, міст та країн.

      З нагоди свята відбулося урочисте богослужіння.   Святкове зібрання розпочав пастор церкви Калуш Олександр Васильович. Серед гостей, які приїхали привітати віруючих зі святом, був представник влади, селищний голова Палінкевич Олександр Олексійович, Єпископ Волинського об`єднання церков ХВЄ Веремчук Степан Васильович, старший просвітер церков ХВЄ Маневицького району  Тарасюк Анатолій Романович  та інші.

      Короткий огляд історії церкви представив Худорчук Віктор Степанович.    Ми забуваємо те, що було у минулому, і часто не дорожимо теперішнім. Віктор Степанович зазначив, що народ, який не знає свого минулого, не має майбутнього. Ми живемо у вільний час, коли люди без перешкод можуть йти до церкви на богослужіння. Та не завжди так було. Був період, коли віруючі зазнавали переслідувань від влади, їх обмежували у правах, ганьбили, карали… Боляче уявити, як дорого колись люди платили лише за те, щоб зібратися разом і помолитися, як щиро раділи, коли отримували хоча б одну Біблію на все село, як берегли її і яку спрагу мали до Слова Божого. Часто, ризикуючи бути покараними чи втратити свободу, потайки, в обхід, городами, лісами, вели діток та молодь у Дім молитви. Саме таким було життя перших  християн віри євангельської, зокрема, і церкви-іменинниці.

     Цей осінній день порадував вірян чудовою погодою, а виступи  молоді, спів гурту «Суламіта» з м. Луцька та місцевого хору, разом із добірним Словом з кафедри залишили багато незабутніх хвилин. Натхненні проповіді та  щирі молитви вдячності за пройдений 90 річний шлях неслись до Бога, який єдиний здатний принести в Україну мир і благословити наш народ на щасливе майбутнє. Церква дякувала Богові за чудовий врожай, та рясні благословення нашого краю.

      Святкування продовжилося за смачним обідом, який приготували сестри Колківської церкви. Гостинна громада дбайливо подбала про запрошених на свято.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь