A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

110-та річниця Свято-Покровського храму в с.Рудники

Дата: 23.10.2018 09:50
Кількість переглядів: 7352

Фото без опису

        В суботу 20 жовтня мешканці села Рудники відзначили 110-ту річницю побудови Свято-Покровського храму.

        Храм Покрови Пресвятої Богородиці в с.Рудники є справжньою окрасою цього волинського села.Рудниківська церква була побудована коштами і руками самих прихожан і освячена 1908 року архієпископом Волинським і Житомирським Антонієм. Це дуже красива дерев’яна церковна споруда, що має вигляд хреста. Храм пережив дві війни і вцілів навіть тоді, коли село було спалене. У різні часи у храмі служили 10 священиків, двоє з яких були репресовані. На стінах церкви є зображення, написані іконописцем Варварою Шушкевич, яка також була репресована і померла на Брянщині . У 1962 році храм був закритий. Але люди не віддавали ключі радянській владі і понад 20 років самі проводили богослужіння у свята, навіть коли не було священика. У 1988 році храм був відкритий одним із перших на території Волині.    

      Ось і у цьому році Божий дім та його подвір’я заповнили численні прихожани та паломники.  Співслужити настоятелю храму прот. Віктору Бугайчуку зібралися аж сімнадцять священиків запрошених на свято. Святкове Богослужіння очолив Любешівський районний благочинний протоієрей Анатолій Шкара.  

      Серед чисельно зібраних віруючих, окрім багатьох парафіян, були присутні черниці монастиря Святої Праведної Анни с.Онишківці, голова Маневицької РДА Андрій Линдюк та Колківський селищний голова Олександр Палінкевич.

      Після молебню, що його, за традицією, було звершено з обходженням навколо храму. По закінченні хрестного ходу усіх присутніх настоятель і духовенство привітали з ювілейною річницею заснування, а хори проспівали Многоліття. Незважаючи на осінню погоду очі молільників сіяли радістю і надією, котру супроводжувала віра, що Господь молитвами своєї Матері, подарує нам ще нові зустрічі в християнській любові!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь