Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

До відома!

Дата: 25.06.2024 10:10
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

 

 

 

 

 

На Волині зростають надходження з плати за землю

 

За підсумками січня-травня 2024 року громади Волині отримали в розпорядження 236,8 мільйона гривень плати за землю. Ця сума на 15,7 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Зокрема, у звітному періоді юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 209,8 мільйона гривень плати за землю. Понад 27 мільйонів гривень земельного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«За умови, що всі громадяни-власники майна своєчасно сплатять до бюджету земельний податок, органи місцевого самоврядування отримають значний фінансовий ресурс. Тож бюджетна стабільність кожної територіальної громади, її соціально-економічний розвиток і спроможність долучатися до проєктів оборонного характеру залежить від податкової дисципліни кожного. Будьмо уважними до власних зобов’язань перед бюджетом і відповідальними платниками податків», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що у період воєнного часу сумління у виконанні податкових зобов’язань створює фінансові передумови для ефективної протидії загарбникові.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

Актуальну податкову інформацію, зокрема щодо реєстраційних даних, нарахованих податків і наявності податкового боргу можна дізнатися онлайн у мобільному застосунку «Моя податкова». Громадяни та підприємці, які цінують сучасні інформаційні рішення, можуть завантажити цей мобільний застосунок  і після ідентифікації за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача використовувати електронні сервіси податкової служби цілодобово.

У Головному правлінні ДПС у Волинській області радять стати користувачем нового ІТ-рішення ДПС. Перевірити стан розрахунків із бюджетом та сплатити заборговані податки через мобільний застосунок «Моя податкова» можна у будь-який зручний час.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС..                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь