Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ!

Дата: 23.05.2024 15:33
Кількість переглядів: 114

З метою вивчення думки по питанню щодо доцільності збереження чи демонтажу(знесення)  радянських  архітектурних форм, а саме:

  • пам'ятник - Трактор  У-2 (ХТЗ) (Пам'ятник на честь  перших трактористів, які працювали на полях Волині);
  • пам’ятник на місці розстрілу Колківської першотравневої демонстрації в урочищі «Рудня»;

виконавчий комітет Колківської селищної ради  просить жителів Колківської громади прийняти участь в обговоренні цього питання.

Порядок і час внесення пропозицій – у письмовій, електронній формі у всі дні, крім суботи та неділі, з 8.00 год до 17.00 год. Протягом місяця з дня опублікування оголошення.

 

Пропозиції приймаються:

  • на поштову адресу: 44661, Волинська обл., Луцький р-н, смт Колки, вул. Грушевського, буд. 42;
  • електронну адресу:  kolky.sr@kolkyrada.gov.ua  

Тел+380671771599

 

Пропозиції учасників обговорення, що подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою, повинні бути із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх надає (для юридичних осіб і органів самоорганізації із зазначенням їх найменування і місцезнаходження)

 

Анонімні пропозиції та зауваження не реєструються і не розглядаються.


Фото без опису

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», сесією Колківської селищної ради прийнято рішення № 39/83 від  5 квітня 2024 року ,,Про депутатське звернення щодо доцільності збереження чи демонтажу радянських архітектурних форм”.

Питання про демонтаж Трактора  У-2 (ХТЗ) (Памятник на честь  перших трактористів, які працювали на полях Волині) та Памятника на місці розстрілу Колківської першотравневої демонстрації Колківська селищна рада направила в Управління культури й туризму Волинської ОДА, а також Міністерство культури та інформаційної політики України.

У відповіді Мінкульту, наказом № 188 від 12 березня 2024 року ,,Про визнання такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини” Трактор  У-2 (ХТЗ) (Памятник на честь  перших трактористів, які працювали на полях Волині) та пам’ятника на місці розстрілу Колківської першотравневої демонстрації визнати такими що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини  у Волинській області.

Вищезазначені пам’ятники не є пам’ятками місцевого значення, не мають реєстраційного номера. Тобто Закон України «Про охорону культурної спадщини» на них не поширюється, ці пам’ятки не перебувають на балансі комунальної установи.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь