Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

УВАГА! ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ МЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ!‼️

Дата: 26.04.2024 14:55
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

УВАГА! ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ МЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ! 

Протягом травня місяця 2024 року на території Волинської області буде проводитись пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Даний захід буде здійснюватися на виконання Протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Волинській обласній адміністрації від 20 березня 2024 року № 2.

Враховуючи ведення воєнного стану в Україні, весняна компанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Волинської області буде проводитись методом наземного розподілу принад робочими групами.

При цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних тварин, які безпечні для людей та інших тварин.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна, у середині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Принади з вакциною будуть розкладатися на узліссях, обабіч доріг, сільськогосподарських угідь, в лісах, на перехрестях доріг на території виробок а також навколо населених пунктів тощо.

Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в області.

 Звертаємось до мешканців територіальних громад області із порозумінням віднестись до проведення заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, а саме при виявлені принад не руйнувати їх, не брати в руки щоб залишити привабливими для тварин, адже профілактика сказу тварин – це безпека здоров’я людей!

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, при якій уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаліту, супроводжується паралічами та завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні та бродячі тварини.

 

 Головний спеціаліст Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Михайло КОВАЛЬЧУК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь