Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Про продаж алкогольних напоїв неповнолітнім на території громади!

Дата: 13.11.2023 15:01
Кількість переглядів: 149

Фото без опису 

  Про продаж алкогольних напоїв неповнолітнім на території громади!

  За останні 20 років споживання алкоголю в нашій країні збільшилося майже в два рази. Україна входить в першу п’ятірку серед 41 держави світу по рівню дитячого алкоголізму.

  Легкий доступ до алкоголю – одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Чим раніше людина починає вживати алкоголь, тим швидше відбувається руйнація її як особистості. Як наслідок, збільшується рівень злочинності в країні, знижується рівень здоров’я населення, працездатності, розвиваються психологічні і фізіологічні дефекти дитини й деградує суспільство в цілому.

  Звертаємо увагу, що відповідно до статті 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років продавець зобов'язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

  У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ! 

  Продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за який передбачена відповідальність.

  За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, законодавством передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу .

  Відповідно до частини другої статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6 800 грн до 13 600 грн).

  Шановна громадо! Під час організації освітнього процесу в умовах правового режиму воєнного стану пріоритетом для всіх є забезпечення максимально можливої безпеки та здоров’я кожної дитини.

  Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь