A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Відсутність електроенергії в магазині. Як діяти?

Дата: 03.02.2023 12:25
Кількість переглядів: 102

     В умовах періодичного відключення електроживлення виникає великий ризик порушення правил зберігання харчових продуктів. Для підприємців  - це величезна проблема, особливо, якщо в реалізації є м'ясні, молочні харчові продукти, кондитерські вироби.   Найкращий вихід із ситуації —  придбання електрогенератора. Але не всім під силу купити досить дороговартісного  електрогенератора, який і в подальшому вимагає заправки  недешевим  пальним. 

       А чи є альтернатива? Держпродспоживслужбою надаються  альтернативні поради, як убезпечити від псування харчових продуктів.

        Якщо відсутні умови для безперебійного електроживлення, для збереження необхідного температурного режиму зберігання, можна використовувати  так звані  холодові ємкості. Їх ще називають холодовими елементами.  Є водяні  та з гелевим наповнювачем. При наявності електроенергії їх необхідно заморожувати та при відсутності енергоживлення обкладати харчові продукти при їх транспортуванні чи зберіганні. Також для збереження холоду можна використовувати сухий лід.

         Є така думка експертів, що повністю заповнена морозильна камера може зберігати стабільний температурний режим протягом 24 годин за умов, що ви не відкриваєте її.

         В будь - якому разі необхідно перестрахуватись та більш пильно контролювати температурний режим холодильних та морозильних камер.  В такому разі необхідно використовувати термометр для контролю температурного режиму зберігання харчових продуктів. Закликаємо не користуватись ртутним термометром для таких цілей, тому що є великий ризик його пошкодження і в такому разі продукція буде забруднена склом, ртуттю та підлягатиме утилізації. Використовуйте спеціальний термометр для контролю режиму холодильного обладнання.

         У випадку виявлення ознак псування продукту харчування,   рекомендуємо власникам об'єктів торгівлі не ризикувати та утилізувати такий продукт. Споживачам також радимо бути пильними та не купляти підозрілого за якістю  харчового продукту.

         

 

                                                             Камінь — Каширське районне  управління

Головного управління Держпродспоживслужби

у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь