A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Шановні жителі громади!

Дата: 25.08.2022 16:36
Кількість переглядів: 581

Шановні жителі громади

      З 24 лютого 2022 року внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України на всій території України було введено воєнний стан. Це призвело до змін у всіх сферах життя та торкнулося кожного з нас. 

      В той час як Герої нашої громади зі зброєю в руках боронять нашу землю, деякі наші громадяни шукають причини щоб несплачувати податки.

      Зокрема здійснюють свою підприємницьку діяльність без державної реєстрації, як суб’єкт господарювання (фізична особа-підприємець), або ж якщо і є зареєстрованими підприємцями подають нульові декларації, тим самим нічого несплачуючи до бюджетів всі рівнів, чи оформляють  свою діяльність за спрощеною системою оподаткування (платники єдиного податку І групи), в той час, як підприємницька діяльність є набагато більша і точно не підпадає під єдиний податок І групи оподаткування. Використовують працю найманих працівників без оформлення трудових відносин, або ж навіть якщо і трудові відносини оформлені, відправляють працівників у відпустку без збереження заробітної плати для того, щоб несплачувати податки до бюджетів всіх рівнів, а заробітну плату працівникам виплачують у конверті. Здійснюють реалізацію підакцизних товарів без ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, або ж, маючи ліцензію, не всі товари проводять через касовий апарат, тим самим не вповному обсязі сплачують акцизний податок. Деякі жителі  громади, які мають об’єкти житлової та нежитлової нерухомості умисно не сплачують податок на нерухоме майно, віддмінне від земельної ділянки. Також громадяни – власники  сільськогосподарської техніки, які здійснюють обробіток землі іншим фізичним особам (оранку, культивування, посів, комбайнування, та інше), надають послуги вантажним транспортом і при цьому не зареєстровані, як  фізичні особи-підприємці (ФОП) повинні сплачувати податки. Громадяни, які отримують дохід від продажу власної сільськогосподарської продукції, в першу чергу це стосується тих, хто вирощує і здає малину та має чималі парники для вирощування та оптової реалізації огірків і при цьому не зареєстровані, як  фізичні особи-підприємці (ФОП), повинні зареєструватися підприємцями і сплачувати податки.

          Зауважимо, що відповідно до змін, внесених у перехідні положення податкового кодексу, від фінансової відповідальності звільняються саме ті платники податків, які через війну дійсно не можуть виконати податкові зобов’язання. Тому вважаємо, що тим платникам податків, які все-таки мають можливість виконувати податкові зобов’язання, краще їх  виконувати. Також повідомляємо, що Закон України №2260-ІХ від 12.05.2022 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану" передбачає відновлення податкового обов`язку, а також відповідальність за несплату податків під час дії воєнного стану в Україні.

        Враховуючи те, що сьогодні наша держава знаходиться у стані війни і на оборону її території витрачаються значні кошти, на громади, на території яких не ведуться бойові дії, покладена особлива відповідальність із забезпечення надходжень до бюджету. Тому сплата податків для нас є одним з першочергових завдань.

       Звертаємось до всіх представників бізнес-спільноти чи просто громадян –платників податків Колківської селищної територіальної громади, у місячний термін привести у відповідність до діючого законодавства здійснення своєї підприємницької діяльності, а також погасити свою заборгованість перед бюджетами усіх рівнів. У разі невиконання своїх обов’язків Колківська селищна рада буде змушена звертатися у контролюючі органи, та оприлюднювати прізвища злісних неплатників на сайтах інтернет простору.

     Сьогодні кожен з нас боєць: хто на фронті зі зброєю в руках, а хто в тилу, як ми з вами. І головне наше завдання – це забезпечити економічний розвиток громади і держави. Давайте добросовісно виконувати податкові обов’язки. Так ми зможемо забезпечити фінансування військових та соціальних потреб і у такий спосіб наблизити перемогу. Кошти громаді та нашим бійцям потрібні вже сьогодні.

     Будьте свідомими громадянами, патріотами своєї країни та впевнено тримайте економічний фронт нашої держави.

    

      Слава Україні!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь