A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

Про дотримання вимог Правил охорони електричних мереж.

Дата: 24.03.2022 12:37
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Енергетики краю вкотре попереджають про небезпеку спалювання сухостою не лише для екології краю, а й для життя та здоров’я місцевих мешканців. Оскільки вогнища під повітряними лініями електропередач (ЛЕП) мають особливо руйнівну силу. Пожежі під ЛЕП виводять з ладу електрообладнання, що призводить до економічних збитків (знеструмлення населених пунктів й промислових об’єктів) та загрожує життю і здоров’ю людей і тварин.

            Найчастіше винуватцями пожеж стають  землекористувачі, на землях яких розташовані повітряні електромережі. І досі чимало людей вважають, що найлегше позбутися пожнивних залишків, сухостою та сміття – це його спалити. При цьому землекористувачі помилково переконані, що зможуть контролювати вогонь. Але, як показує багаторічний досвід, це далеко не так. Процес горіння – стихійний. Висока температура спалює кисень і розріджує повітря – тому зникає ізоляційний повітряний прошарок між електропроводом та землею. Утворюється дуга електричного струму, яка знищує все у радіусі 10 метрів. Таке перекриття проміжку між електропроводом і землею автоматично призводить до аварійного вимкнення лінії.

Відтак, вимкнення повітряних ліній електропередач через низові пожежі, пов’язані з випалюванням стерні, сухої трави та сміття, має тяжкі непередбачувані, іноді непоправні наслідки.

            Для збереження електричних мереж та недопущення нещасних випадків розроблені «Правила охорони електричних мереж». Дотримання вимог цих правил обов’язкове для всіх, без винятку: установ, підприємств, організацій та фізичних осіб.

            Запам’ятайте: суворо заборонено спалювати стерню, суху траву, сміття в межах охоронних зон ЛЕП; обов’язково здійснювати оранку в межах охоронних зон під ЛЕП (упродовж двох діб після збирання зернових культур, для запобігання випадкового займання); необхідно вчасно попереджати власника повітряних електроліній про початок збирання зернових в охоронних зонах аби отримати належні рекомендації; необхідно ретельно контролювати за дотриманням правил пожежної безпеки під час збирання врожаю; заборонено скиртувати сухі корми в охоронних зонах повітряних ліній електропередач.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь