A A A K K K
для людей із порушенням зору
Колківська ОТГ
Волинська область, Луцький район

20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Дата: 19.11.2021 14:25
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Традиційно в Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Україна ратифікувала названу Конвенцію ще у вересні 1991 року. Конвенція ООН про права дитини стала частиною національного законодавства України, закріпивши нове сприйняття дитинства, адже саме в дітях ми бачимо майбутнє держави.

 Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

Відповідно до цього міжнародного документа  в нашій громаді реалізується ряд заходів, що мають на меті покращення становища дитячого населення, зокрема, зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, потерпають від насильства та скрути.

Службою у справах дітей  та відділом соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Колківської селищної ради у 2021 році організовано та проведено 27 спільних профілактичних рейдів, з метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та захисту прав дітей у таких сім’я. Під соціальним супроводом та на профілактичному обліку перебуває    27 сім’ї з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах та ведеться робота з 12-ма  сім’ями опікунів, піклувальників.

 З батьками, особами, що їх замінюють проведені профілактичні бесіди, надано рекомендації, роз’яснені вимоги чинного законодавства щодо відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків з утримання, виховання, навчання та лікування дітей. 

На даний час в громаді є потреба впровадження послуги патронату над дитиною. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або законними представниками, надання їй та її сім`ї послуг, спрямованих на повернення у родину відповідно до інтересів дитини. Тож запрошуємо до співпраці тих, хто має хороший досвід виховання власних дітей і готовий поділитись теплотою свого серця з дітьми, які потрапили в біду.

Хотілося б нагадати всім дорослим, що захист прав дитини є нашим спільним завданням. Ми повинні розуміти, що діти - це не маленькі дорослі із маленькими правами, а що вони повноправні члени суспільства, як і мають, окрім багатьох прав дорослих, і свої особливі права - право на гру, на спілкування з однолітками, на сімейне виховання. Питання виховання та захисту підростаючого покоління завжди є й будуть актуальними, адже саме діти є нашим майбутнім.

Лише спільними зусиллями ми зможемо змінити дитячий світ на краще, адже кожен з нас може внести позитивні зміни у життя хоча б однієї дитини.

 

Інформує Служба у справах дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь